Mainos

Tutuissa siivousaineissa jopa räjähdysvaara – älä koskaan sekoita näitä keskenään!

Yksistään käytettyinä turvalliset siivousaineet voivat muuttua vaarallisiksi yhdisteiksi, jos niitä sekoittaa keskenään. 

Älä koskaan sekoita seuraavia siivousaineita keskenään. 

Putkenavaaja + putkenavaaja

Älä sekoita kahta eri tuotetta keskenään tai edes käytä kahta erilaista ainetta heti peräkkäin. Putkenavaajissa on hyvin vahvat koostumukset, ja tuloksena voi olla jopa räjähdys, jos aineet sekoittuvat keskenään. 

Vetyperoksidi + etikka

Olet ehkä kuullut, että työtasoja olisi hyvä suihkia vuoronperään etikalla ja vetyperoksidilla. Asiantuntijoiden mukaan metodi on turvallinen, mutta älä sekoita aineita keskenään. Yhdistettynä aine voi olla myrkyllistä ja ärsyttää ihoa, silmiä ja hengityselimistöä.

Kloriitti + etikka

Yhdistelmä kuulostaa tehokkaalta, mutta tosiasiassa se tuottaa kloorikaasua, joka jo pienenkin altistumisen johdosta aiheuttaa yskää, hengitysvaikeuksia ja silmien ärsytystä.

Kloriitti + ammoniakki

Esimerkiksi monet ikkunan- ja lasipuhdistusaineet sisältävät usein ammoniakkia, joten niitä ei pitäisi sekoittaa valkaisuaineiden kanssa. Aineiden yhdistäminen keskenään voi aiheuttaa muun muassa hengitys- ja rintakipuja ja muita samankaltaisia oireita kuin etikan ja kloriitin yhdistäminen.

Kloriitti + alkoholi

Olet luultavasti kuullut kloroformista, tainnuttavasta aineesta, jota kidnappaajat käyttävät elokuvissa. Tosiasiassa valkaisuaineen ja alkoholin yhdistelmä ei tainnuta, mutta yhdistelmä ärsyttää silti elimistöä ja on myrkyllinen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.