Tutkimus: Tehokkaalla autolla ajaminen voi tehdä elämästä siedettävämpää – koetaan nautinnollisempana kuin suuteleminen

Fordin teettämässä tutkimuksessa vertailtiin tehokkaalla autolla ajamisen tuottamaa nautintoa muutamiin muihin lähtökohtaisesti miellyttävinä koettuihin asioihin.

Tutkimuksessa oli tehokkaan auton ohjastamisen lisäksi seitsemän muuta miellyttävää ajanvietettä. Nämä olivat suuteleminen, hyvässä ravintolassa syöminen, jalkapallon ja Game of Thrones -sarjan katsominen, shoppailu, tanssiminen ja vuoristorata-ajelu.

Tutkimukseen osallistuneet vapaaehtoiset varustettiin useilla erilaisilla sensoreilla, jotka mittasivat muun muassa sykettä ja ihon sähkönjohtamiskyvyn muutoksia. Jokaisesta aktiviteetista pyrittiin paikallistamaan huippukohtia, jolloin ihminen oli erityisen innostunut tai iloinen.

Kaikkein eniten näitä huippukohtia saavutettiin vuoristoradalla, jossa niitä tuli keskimäärin kolme per osallistuja. Seuraavaksi eniten, 2,1, niitä tuli urheiluautolla ajamisesta. Shoppailu koettiin hieman miellyttävämmäksi kuin Game of Thronesin tai urheilun katsominen. Sen sijaan suutelemisen, ravintola-aterioinnin ja tanssimisen aikana tutkijoiden etsimiä huippukohtia ei löydetty lainkaan.

Vaikka vuoristorata tekeekin ihmisen tutkimuksen mukaan kaikkein onnellisimmaksi, on Ford luonnollisesti sitä mieltä, että ajaminen vie voiton, koska sitä on mahdollista tehdä päivittäin.

– Tutkimus osoittaa, että tehokkaalla autolla ajamisessa on kyse paljon muustakin kuin pääsemisestä paikasta A paikkaan B. Se voi vaikuttaa merkittävästi päivittäiseen hyvinvointiisi, tohtori Harry Witchel kertoo.

Ford vei tutkimuksen vielä asteen verran pidemmälle varustamalla Focus RS:n lähes 200 000 led-valoa sisältävillä paneeleilla, jotka syttyvät kuljettajan kokiessa innostumisen tunteita. Katso pääkuvan videolta, miltä lopputulos näyttää.

Lähde: Ford

***

3:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja