Tutkimus: Rintojen puristelu pysäyttää syöpäsolujen kasvun?

Kalifornialaisen Berkeleyn yliopiston tutkimuksen mukaan fyysinen paine voi vaikuttaa syöpäsolujen kasvuun ja kehitykseen, uutisoi brittilehti Daily Mail.

Kalifornialaisen Berkeleyn yliopiston tutkimuksen mukaan puristaminen voi estää pahanlaatuisia soluja kehittymästä syöväksi, uutisoi Dailymail.co.uk-sivusto.

Laboratoriotutkimusten mukaan fyysinen paine ohjasi soluja kehittymään normaalisti. Tiedemiehet uskovat, että tuloksista voi olla apua uusien hoitokeinojen kehittämiseen.

– Ihmiset ovat tienneet vuosisatojen ajan, että fyysinen voima vaikuttaa kehoon, toteaa tutkimusryhmän jäsen Gautham Venugopalan.

– Kun nostamme painoja, lihaksemme kasvavat. Painovoima pitää luumme vahvoina. Nyt olemme osoittaneet, että fyysinen voima vaikuttaa myös syöpäsolujen kasvuun.

Tutkimuksessa kasvatettiin pahalaatuisia rinnan epiteelisoluja, jotka sitten pistettiin puristuksiin. Ajan myötä nämä litistetyt, pahanlaatuiset solut alkoivat kasvaa ja kehittyä syövän sijaan normaalilla tavalla.

Kun soluista muodostettiin rintakudosta, solujen kasvu pysähtyi, vaikka puristusvoima oli poissa. Sen sijaan ne pahalaatuiset solut, joita ei ollut puristettu, jatkoivat kehittymistä kohti syöpää.

Tulokset julkistettiin Yhdysvaltain Solubiologian yhdistyksen vuosittaisessa kokouksessa San Franciscossa.

Tutkimusryhmä ei kuitenkaan usko markkinoille tulevat rintasyöpää ehkäiseviä, puristavia rintaliivejä.

Puristaminen itsessään ei ole hoitomuoto, muistuttaa Berkeley yliopiston laboratorion johtaja tohtori Daniel Fletcher. Hänen mukaansa löydöksistä on kuitenkin apua uusien hoitomuotojen kehittämisessä.

Lähde Dailymail.co.uk

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat