Tutkimus paljastaa: Pekonit ja burgerit eivät tee miehelle lainkaan hyvää

Harvardin yliopistossa järjestetty tutkimus paljastaa, että jo yhden pekoniviipaleen syöminen päivään heikentää siemennesteen laatua. Tutkimuksessa huomattiin kalan syönnin puolestaan parantavan sperman laatua.

Harvardin yliopistossa järjestetyssä tutkimuksessa seurattiin 156 miehen ruokavaliota. Tutkimuskohteilla oli hankaluuksia perheenlisäyksen saamisessa, joten heidän ruokavaliostaan ja siemennesteen laadusta pidettiin tarkkaa kirjaa.

Tutkijat huomasivat, että runsaasti prosessoitua lihaa syövillä miehillä oli vähäisempi siittiömäärä kuin miehillä, jotka rajoittivat esimerkiksi pekonin, makkaran ja hampurilaisten syömistä.Vähemmän kuin pekoniviipaleen syövillä miehillä oli 30 prosenttia parempi siemennesteen laatu, kuin sitä enemmän syövillä.

– Huomasimme selkeän eron siemennesteen laadussa miehillä, jotka söivät enemmän prosessoitua lihaa. Kalan syöminen taas edisti siittiöiden määrää, Harvardin yliopiston Department of Nutrition -tutkija Myriam Afeiche kertoo Telegraph-lehdelle.

Afeiche ei kuitenkaan osaa kertoa, miksi prosessoidun lihan syömisestä seurasi siemennesteen laadun heikkenemistä.

Hedelmällisyyden tutkijana Harvardin yliopistossa toimiva Allan Pacey kertoi Telegraph-lehdelle, että yleisessä tiedossa on ollut terveellisen ruokavalion positiivinen vaikutus siemennesteen laatuun. Edelleen ei kuitenkaan tiedetä aivan tarkkoja ruoka-annoksia, jotka aiheuttavat heikkoja tuloksia siittiöidenmäärässä. Pacey korostaakin terveellisen ruokavalion kautta tulevia terveysvaikutuksia.

– Prosessoidun lihan syömien vaikuttaa useisiin terveysongelmiin, joten kannattaakin vähentää niiden syömistä ja yleinen terveys sekä myös hedelmällisyys parantuu, Pacey kuvailee.

Perheenlisäystä miettivien miesten kannattaakin lisätä ruokavalioon pekonin sijaan kala-annoksia, hedelmiä ja kasviksia.

Lähde: Telegraph

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat