Mainos

Tutkimus: Niinistö suosituin puoluejohtaja

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö on tällä hetkellä Suomen suurten puolueiden johtajista suosituin. Niinistö lyö Taloustutkimus Oy:n Verkkouutisille tekemässä tutkimuksessa kollegansa Esko Ahon ja Paavo Lipposen lähes kaikilla mittareilla mitattuna.

Niinistön imago on noussut kohisten kaksi vuotta sitten tehdystä vastaavasta tutkimuksesta, vaikka häntä tuolloinkin pidettiin vähintään kilpakumppaneidensa veroisena. Suomalaisten mielestä Niinistö sanoo useimmin, mitä todella ajattelee ja hän on kansalaisten mielestä myös nykyaikaisin johtaja. Vastanneiden mielestä kolmesta puoluejohtajasta Niinistö myös vaikuttaa myönteisimmin oman puolueensa kannatukseen ja häntä pidetään myös tulevaisuuden kannalta turvallisempana vaihtoehtona kuin Lipposta tai Ahoa.

Esko Ahon imago puolestaan on romahtanut lähes saman verran kuin Niinistön imago kohentunut. Kansalaisten kokonaisarvio Paavo Lipposesta on säilynyt kutakuinkin ennallaan.

Suosio pääministeriksi kasvanut

Kaksi vuotta sitten vain runsas 10 prosenttia suomalaisista oli sitä mieltä, että Niinistö ajaa koko yhteiskunnan etuja. Nyt tätä mieltä on vastaajista viidennes.

Niinistön suosio myös pääministeriksi on kasvanut selkeästi. Nyt vastaajista neljännes näkisi hänet mielellään pääministerinä, kun kaksi vuotta sitten näin ajatteli vain 15 prosenttia suomalaisista. Niinistö onkin ajanut kertaheitolla ohi Ahon, jota pääministeriksi kannattaa enää 17 prosenttia vastaajista. Lipposta kannattaa pääministerin tehtäviin 39% vastaajista.

Henkilökohtaiset ominaisuudet ylivoimaiset

Niinistö lyö suomalaisten mielissä kilpakumppaninsa laudalta kaikilla ominaisuuksillaan. Hän on vastaajien mielestä puoluejohtajista edustavin, käytökseltään miellyttävin, toiminnassaan rehellisin ja tulevaisuuden johtaja. Selvä ykkönen Niinistö on myös selkeäsanaisuudessaan ja yhteistyökykyisyydessään. Hän on kansalaisten mielissä myös vastuuntuntoisempi kuin Aho ja Lipponen.

Täysin huumorintajuttomina puoluejohtajia ei pidetä. Huumorintajuisimmat ovat Aho ja Niinistö.

Tutkimuksessa haastateltiin noin tuhatta 15-74-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen keskimääräinen tilastollinen virhemarginaali on ± kolme prosenttiyksikköä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.