Tutkimus havaitsi: Tämä arkinen työkalu hoikistaa!

Tuoreen australialaistutkimuksen mukaan ruokalistan laatiminen kauppareissuille voi auttaa hoikistumaan.

Melbournessa, Australiassa, sijaitsevan Monash Yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan painonhallinnassa saattaa merkitä niinkin yksinkertainen asia, kuin ostoslistan noudattaminen ruokaostoksilla ollessa.

Daily Mailin haastattelema tutkimuksen johtava tutkija, tohtori Nicole Au kertoo, että ruokaostosten listaaminen yksityiskohtaisesti ennen ruokakauppaan suuntaamista voi auttaa ostajaa pysymään erossa epäterveellisistä ja kaloripitoisista houkutuksista. Tutkimuksen mukaan ostoslistaa ruokaostoksilla noudattavat kuluttajat saavat painonsa todennäköisemmin putoamaan.

Journal Nutrition and Diabetes -lehdessä julkaistut tutkimustulokset perustuvat 163 ylipainoista naista sisältävän koehenkilöryhmän tietoihin ja toimintaan. Tutkimuksessa kaikille kokeeseen osallistuneille henkilöille annettiin ohjeet, joissa näitä ohjeistettiin terveelliseen ruokailuun ja säännölliseen urheiluun seuraavien kuuden kuukauden ajan. Puolelle koehenkilöistä annettiin ohjeistuksen lisäksi yksityiskohtaiset ateriasuunnitelmat ja ostoslistat aterioiden vaatimien raaka-aineiden ostoa varten.

Seuraavan kuuden kuukauden aikana, ateriasuunnitelmia ja ostoslistoja käyttäneet naiset pudottivat painoaan keskimäärin 12 kiloa. Ostoslistattomat naiset sen sijaan pudottivat painoa keskimäärin vain kahdeksan kiloa.

Ekspertit selittävät tutkimustulosta sillä, että ostoslistan laatiminen ennen kauppareissua lisää henkilön sitoumusta terveellisen ruokavalion noudattamiseen, ja lisää itsekuria pysyä erossa lihottavista impulssiostoksista.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja