Tutkimus: Flirttaileva mies ei viihdy töissään

Flirttailu työpaikalla voi kieliä siitä, ettei mies viihdy työssään. Flirttailua ja työntekoa koskevaan tutkimukseen osallistui yli 200 naista ja miestä.

Miehet, jotka flirttailevat työpaikallaan, ovat muita tyytymättömiä työhönsä. Tähän johtopäätökseen päätyivät bisnespsykologian jatko-opiskelijat Chadi Moussa ja Adrian Banks Surreyn yliopistosta.

– Päätelmät, joiden mukaan flirttailu töissä edistää uramahdollisuuksia, tuo menestystä ja parantaa työssä viihtymistä, ovat yleisiä, mutta väitteillä ei useinkaan ole takanaan tieteellisiä tukea. Meidän tutkimuksemme haastaa nämä uskomukset, Moussa sanoo.

Kaksikon tutkimukseen osallistui 201 naista ja miestä, jotka vastasivat kysymyksiin muun muassa töissä flirttailemisesta, työviihtyvyydestä ja persoonallisuudesta. Tutkimukseen osallistuvat työskentelivät eri aloilla.

Tutkimuksen mukaan työpaikallaan flirttailevat miehet viihtyivät muita huonommin töissään. Naisilla flirttailu ja työviihtyvyys eivät korreloineet keskenään.

– Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset flirttailevat eri syistä, kuten nostattaakseen itsetuntoaan, pitääkseen hauskaa tai hakeakseen romanssia. Jos mies on tyytymätön työhönsä, hän voi käyttää flirttailua viihdyttääkseen itseään. Flirttailu työpaikalla voi olla merkki siitä, että mies on tyytymätön työhönsä tai yksinkertaisesti tylsistynyt. Tutkimustuloksemme ovat ristiriidassa ajattelun kanssa, jonka mukaan flirttailu edistää työviihtyvyyttä ja työtuloksia, Moussa sanoo.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: sciencedaily.com

Kuvat: Shutterstock/Vladimir Meldik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja