Mainos

Tutkimus: Dieselautojen päästöillä yhtä suuri vaikutus terveyteen kuin puolison kuolemalla

Dieselautojen typenoksidipäästöillä saattaa olla vielä luultuakin suurempi merkitys ihmisten terveydelle.

Yorkin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan dieselautojen synnyttämillä typenoksidipäästöillä on merkittävä vaikutus siihen, kuinka tyytyväisiä olemme omaan elämäämme.

Tutkimuksessa mitattiin typpioksiditasojen ja ihmisten tyytyväisyyden välistä yhteyttä. Suljettuaan ulos kaikkien muiden tekijöiden vaikutukset, totesivat tutkijat, että korkeat typpioksiditasot vaikuttivat ihmisten hyvinvointiin ja tyytyväisyyteen omaa elämäänsä kohtaan yhtä paljon kuin puolison kuolema tai avioero.

Dieselautojen päästöt ovat joutuneet mikroskoopin alle sen jälkeen, kun Volkswagen jäi kiinni maailmanlaajuisesta päästömanipuloinnista syksyllä 2015. Yhtiön dieselautot päästivät vuosien ajan ilmaan jopa 40 kertaa sallitun määrän verran typenoksideja. Sittemmin useat suurkaupungit ovat ryhtyneet suunnittelemaan rajoituksia dieselautoilla ajamiseen muun muassa kaupunkien keskustoissa.

Maailman terveysjärjestö WHO on arvioinut kaikkien ilmansaasteiden aiheuttaneen jopa kolme miljoonaa ennenaikaista kuolemaa vuonna 2012.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Tekniikan Maailma.

***

0:54

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.