Tutkijat löysivät meren syvyyksistä tosielämän Paavo Pesusienen ja Patrik Tähtösen

Luonto järjesti maagiset puitteet kalifornialaissurffareille: ”Ilmiön lopullista kestoa ei voi mitenkään ennustaa etukäteen” 3:27
Viime vuonna luonto järjesti surffareille maagiset puitteet!

Meritutkijat löysivät hiljattain tosielämän Paavo Pesusienen ja Patrik Tähtösen, kertoo muun muassa Business Insider.

Kun meritutkija Christopher Mah tarkasteli erään meritutkimusoperaation aikana etäohjatulla laitteella kerättyä materiaalia, hän huomasi jotain vinkeää: vedessä näkyi lillumassa keltainen merisieni ja vaaleanpunainen meritähti. Ne näyttivät olevan kuin televisiosta tutun Paavo Pesusienen ja hänen kaverinsa Patrik Tähtösen kaksoisolennot.

Mah kertoi hauskasta löydöstä Twitterissä kuvan kera 27. heinäkuuta.

– Yleensä vältän tällaisia viittauksia, mutta… vau! Tosielämän Paavo Pesusieni ja Patrik! hän hehkutti.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvamateriaalin oli kerännyt joukko Yhdysvaltain Kansallisen ilmakehän ja merentutkimusjärjestö NOAA:n meritutkijoita ollessaan tutkimassa merenalaista vuorta noin 320 kilometrin päässä New Yorkin rannikolta. Löytö tehtiin noin 1 885 metrin syvyydestä.

Paavo Pesusienen kaksoisolento kuuluu Hertwigia-sukuun eli eri sukuun kuin varsinainen pesusieni. Patrikin tosielämän kaksoselta näyttävä meritähti on nimeltään Chondraster.

Piirroshahmot eivät vastaa todellisuutta

Mah kertoi Business Insiderille, että vertaus tv-hahmoihin oli hänestä hauska. Etenkin kun se tällä kertaa oli värien ja ulkomuotonsa puolesta niin osuva.

Mah muistutti haastattelussa, että piirroshahmojen värejä on suuresti liioiteltu verrattuna siihen, mitä ne oikeasti ovat.

– Meritähtiin erikoistuneena biologina minun on pakko todeta, että valtaosa Patrickista ja Pesusienestä tehdyistä kuvista eivät kuvasta todellisuutta.

Twitterissä naurettiin

Tutkijan Twitter-päivitys huvitti twiittaajia.

– Tämä Netflix-toteutus tv-sarjasta näyttää hienolta, vitsaili eräs

– Se on siis todellista! Nuo kaksi ovat maailman parhaat ystävät! naureskeli toinen.

– Väritkin ovat samat, upeaa! hehkutti kolmas.

Tosielämässä kaksikon suhde on valitettavasti hieman karumpi. Mah kertoo, että Chondraster-laji suosii merisieniä ravintonaan, joten luultavasti Patrikia muistuttava olento on hiippaillut Paavon kaksosen luokse ateriointitarkoituksissa eikä lähimmäisenrakkaudesta.

Lue myös:

    Uusimmat