Tutkijat kumoavat yleisen uskomuksen: Lasta tulisi kannustaa kaivamaan nenäänsä ja syömään räkäänsä

Nenän kaivamisesta ja rään syömisestä on todettu olevan hyötyä etenkin kasvaville lapsille. 

Pikkulasten vanhemmat joutuvat käymään lähes päivittäin kamppailua pitääkseen lastensa sormet poissa heidän nenistään. Tähän löytyy lukuisia eri syitä; se on epähygieenistä, se voi vaurioittaa sierainten herkkää ihoa ja lisätä poskiontelotulehduksen riskiä.

Tästä syystä monet vanhemmat saattavatkin yllättyä tutkimustuloksesta, joka itse asiassa kannustaa lapsia kaivamaan nenäänsä. Eikä tässä vielä kaikki, vanhempien ei myöskään tulisi hermostua, jos lapsi yrittää syödä nenästä löytämäänsä tavaraa. Näillä tavoilla on vain ja ainoastaan positiivisia vaikutuksia lapsesi tulevaisuuden kannalta.

Räkä toimii suolistossa lääkkeen tavoin

Yhdysvaltalaistutkimuksessa on nimittäin käynyt ilmi, että räkä ei ole ainoastaan kehon ällöttävä sivutuote, vaansiitä on paljastunut myös roppakaupalla terveyshyötyjä. Räkä on erinomainen hyvien bakteerien lähde, joka auttaa suuta taistelemaan huonoja bakteereita vastaan. Räkä sisältää muun muassa lima-ainetta, joka auttaa suojelemaan hampaita reikiintymiseltä.

Löydöksen perusteella tutkijat uskovatkin, että tulevaisuudessa voitaisiin ryhtyä valmistaa synteettistä limaa, josta voisi tulla tärkeä ainesosa purukumien ja hammastahnan valmistuksessa.

Itävaltalaisen keuhkospesialistin Friedrich Bischingerin mukaan myös aikuisten tulisi kaivaa nenäänsä. Miehen mukaan ihmiset jotka kaivavat nenäänsä, ovat muita terveempiä, onnellisempia ja paremmassa sopusoinnussa kehonsa kanssa. Bischingerin mukaan nenän kaivamiseen ja sen sisällön syömiseen liittyvästä ikävästä leimasta tulisikin päästä eroon.

– Nenän sisällön syöminen on mitä mahtavin tapa vahvistaa kehon immuunijärjestelmää. Lääketieteellisesti siinä on järkeä ja se on täysin luonnollista.

– Immuunijärjestelmän kannalta nenä toimii kuin suodatin, joka kerää bakteereita. Kun tämä seos saavuttaa suolistosi, se toimii lääkkeen tavoin, Bischingerin lisää.

Erilaisissa tutkimuksissa on saatu myös jonkin verran näyttöä siitä, että räällä pystyttäisiin torjumaan hengitystieinfektiota, vatsahaavaa ja jopa HIV:iä.

Huomenta Suomen lähestyksessä keskusteltiin lasten lihavuudesta. Pitääkö asiasta olla huolissaan? 

10:36

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja