Tutkijat havaitsivat, että isojen rintojen kanssa on vaikeampi hölkätä – ei yllättänyt isorintaisia: "Tätäkö varten tarvittiin tutkimus?"

0:36
Lifestyle-bloggaaja Nana näyttää, kuinka rintalihaksia voi treenata tehokkaasti

Tutkijoiden mukaan fyysinen aktiivisuus laskee rintojen koon noustessa. Isorintaisia naisia tutkimustulos ei yllättänyt lainkaan.

Isot rinnat saattavat hankaloittaa liikunnan harrastamista. Tähän tulokseen tuli tutkimus, joka ei yllätä yhtäkään isorintaista naista.

Tutkimus julkaistiin Journal of Science and Medicine in Sports  -lehdessä. Siinä australialaistutkijat mittasivat naisten rintojen koon ja keskustelivat rinnoista heidän kanssaan. Tutkimukseen osallistui 355 erikokoista naista.

Moni koki rinnat urheilun esteeksi

Osallistujat vastasivat useisiin kysymyksiin, joista yksi koski viimeisen viikon liikuntaharrastuksia. Toisessa kysymyksessä tiedusteltiin rintojen koon vaikutusta liikuntaharrastukseen.

Tulosten mukaan fyysinen aktiivisuus laskee rintojen koon noustessa, varsinkin silloin, jos treeni oli rankkaa. Hyvin suuririntaisiksi analysoiduista naisista vain harva hölkkäsi; moni näistä naisista myös uskoi, että rinnat estävät heitä treenaamasta helposti.

Tulos oli sama, vaikka huomioon otettiin esimerkiksi naisen ikä ja kehon koko, kertoo The New York Times. Painoindeksistä huolimatta isorintaiset treenasivat vähemmän.

Isorintaiset treenaavat vähemmän

Tutkimusta tehnyt Celeste Coltman on ollut mukana kehittämässä myös rintaliivien valinnassa helpottavaa sovellusta. Coltmanin mukaan isorintaisten täytyy mahdollisesti käyttää kaksia liivejä päällekkäin.

Coltman suosittelee isorintaisille naisille esimerkiksi kävelyä tai uintia "jos he löytävät mukavan uima-asun, jossa on sisäänrakennetut liivit".

"Tätäkö varten tarvittiin tutkimus?"

Moni isorintainen on tunnistanut itsensä tutkimuksesta.

– Tätäkö varten tarvittiin tutkimus? Kathryn House vitsailee Facebookissa.

– Jos et tiedä, millaista on, kun sinulle huudellaan törkeyksiä treenatessasi miehesi ja lapsesi kanssa... Se on kammottavaa, Valentine Wiggin sanoo.

Ongelmana hyvien liivien löytäminen

Moni kommentoija piti treenin suurena esteenä urheiluliivejä, joita ei hyvin suuririntaisille tahdo löytyä.

– Oikeasti totta, puhumattakaan siitä, että korkealaatuiset, hyvin istuvat urheiluliivit maksavat noin satasen, mikä tekee treenin aloittamiskustannuksesta melko villin, Carly Boyce toteaa.

– Missään kaupassa, joka olisi minulle vaihtoehto, ei ole urheiluliivejä, jotka istuisivat tarpeeksi hyvin, että edes harkitsisin kyseisen liivin käyttämistä kahta minuuttia pidempään. Puhumattakaan siitä, että liivi tekisi sen, mitä sen pitäisi tehdä. "Vaimentaa hyvin iskuja", ja hitot, Ann-Katrin Dill sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja