Mainos

Trumpin vaaliväittely sujui hyvin – "Onnistui näyttämään tukijoilleen, että hänessä on presidentillistä ainesta"

Trump on onnistunut vakuuttamaan tukijansa siitä, että hänessä on ainesta presidentiksi, arvioi ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak arvioi republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin onnistuneen erinomaisen hyvin Yhdysvaltain historian rumimmaksikin kutsutussa vaaliväittelyssä.

2:04

Väittely oli Salonius-Pasternakin mukaan Trumpin kannalta tärkeä, sillä hänen täytyi osoittaa olevansa jotain muutakin kuin viime päivien seksipuhekohu antoi ymmärtää. Trump näyttäisi onnistuneen tässä hyvin.

– Näyttäisi siltä, että Trump on menestyksekkäästi onnistunut näyttämään tukijoilleen ja joillekin epävarmoillekin, että hänessä on presidentillistä ainesta, Salonius-Pasternak arvioi.

– Tässä sähköpostissa on liitteenä Radio Novalta saamamme haastattelu ja alla myös transkriptio siitä.Tässä sähköpostissa on liitteenä Radio Novalta saamamme haastattelu ja alla myös transkriptio siitä.

– Hänestä ei-pitäville henkilöille hän varmasti vain alleviivasi, kuinka huonosti hän on varustautunut olemaan Yhdysvaltain presidentti, Salonius-Pasternak jatkaa.

2:13

Samojen asioiden toistelua

Asiaosaamisesta tämä ei tutkijan mukaan kuitenkaan johtunut. Vaikka ehdokkailta kyseltiin paljon myös asiakysymyksiä, vastauksia ei haluttu antaa.

– Vastaukset etenkään Donald Trumpin puolelta eivät sisältäneet kovin paljoa. Sama kysymys voidaan kysyä monella eri tavalla, mutta jos siihen ei haluta vastata, siihen ei haluta vastata.

– Yleisesti Yhdysvalloissa poliitikot ovat erittäin hyviä näennäisesti vastaamaan samalla, kun sanovat oikeasti ne samat kolme asiaa, jotka sanovat oikeasti joka päivä kampanjapuheissaan.

Salonius-Pasternakin mukaan on todennäköisempää, että Clinton voittaa presidentinvaalit, mutta Trumpiakaan ei pidä aliarvioida.

– Trump on haudattu jo aika monta kertaa viimeisen puolentoista vuoden aikana, tässä vaiheessa olisi tyhmää enää haudata hänet.

1:44

Juttua muokattu 10.10. klo 9:41 ja 10.42: Ingressiä ja otsikkoa tarkennettu lisäämällä sana "tukijoilleen". Myös tekstiä täydennetty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.