Mainos

Tutkija: Trump haluaa korostaa asemaansa presidenttinä ja tekijämiehenä

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola katsoo, että lakkauttamalla siirtolaisten lasten suojeluohjelman Yhdysvaltain presidentti Donald Trump haluaa korostaa olevansa kykeneväinen tekemään päätöksiä.

Yhdysvalloissa isoja lakipaketteja ei ole saatu vietyä eteenpäin, ja Aaltolan mukaan peruuttamalla edeltäjänsä Barack Obaman päätöksen Trump haluaa tuoda esiin asemaansa presidenttinä ja tekijämiehenä.

Unelmoijat- ja DACA-nimillä tunnettu ohjelma on Obaman luomus.

– Trump yrittää viedä lävitse vaalilupauksiaan pitämään ydinkannattajiensa suosion. Ydinkannattajien suosio on hänellä vielä jäljellä, kun muutoin suosio on alhainen, Aaltola sanoo.

Muutoin päätös ei ole Trumpin kannatuksen kannalta kovin hyvä asia, sillä Aaltolan mukaan Unelmoijat-ohjelmaa on pidetty Yhdysvalloissa ihan terveen järjen mukaisena.

– Se (ohjelma) on tarjonnut väylän maahantulleiden lapsille päästä lain oikealle puolelle.

Unelmoijat-ohjelmassa mukana olleita ei ole voitu karkottaa, ja sen piiriin ovat päässeet alle 16-vuotiaana Yhdysvaltoihin tulleet siirtolaisten lapset, joilla ei ole rikosrekisteriä.

Obama käynnisti ohjelman viisi vuotta sitten, jotta paperittomien siirtolaisten lapset voisivat opiskella ja työskennellä maassa laillisesti ja ilman pelkoa karkotuksesta. Ohjelman avulla haluttiin estää lasten syrjäytyminen ja päätyminen esimerkiksi rikoksen poluille. 

1:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.