Mainos

Tutkija: Stubbin haastaminen liittyy kokoomuksen johtamistyyliin

Kokoomuksen mahdollinen puoluejohtovaihdos ei välttämättä tarkoita, että hallituspolitiikka muuttuisi kokoomuslaisemmaksi, arvioi erikoistutkija Mari K.Niemi Turun yliopiston eduskuntatutkimuskeskuksesta.   

 Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) kertoi eilen haastavansa Alexander Stubbin puheenjohtajakisassa. Puolueessa on oltu tyytymättömiä siihen, että kokoomuslainen arvomaailma ei näy hallituksessa. Myös Orpo on ilmaissut, että kokoomuslaisen arvomaailman olisi näyttävä tiukemmin.  

 Niemen mukaan hallituksessa on kolme saman kokoluokan puoluetta, joiden on tehtävä vaikeita päätöksiä. Siksi kokoomuslaisemman politiikan teko ei välttämättä ole realistinen argumentti.   

Niemi arvioi, että linjaerojen sijaan Stubbin haastaminen liittyy johtamistyyliin ja vaikutelmaan siitä, miten sitoutunut Stubb on kotimaanpolitiikkaan. Häntä ei myöskään ole koettu koko puolueen johtajaksi.   

– Puoluejohtoon on yleensä tultu tietyn marssijärjestyksen kautta. Stubbista tuli eräänlainen supertähti, joka sai medianäkyvyyttä ja kannatusta kokoomuksen ulkopuolella.  Ehkä hänessä ei kiteydy sellaista, joka symbolisoisi koko puoluetta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.