Mainos

Tutkija: Putinilla edessä ehkä enemmän vaikeuksia kuin edellisissä vaaleissa

Venäjän presidentin Vladimir Putinin uudelleenvalintaa ensi kevään vaaleissa tuskin uhkaa mikään, arvioi amerikkalainen Venäjä-tuntija Regina Smyth. Hän kuitenkin povaa Putinille enemmän vaikeuksia kuin edellisissä presidentinvaaleissa 2012.

-Jos hän nyt lähtee ehdolle, sitähän hän ei ole vielä suoraan sanonut, naurahtaa Helsingissä Aleksanteri-instituutin seminaarissa vieraillut Smyth.

Indianan yliopistossa työskentelevän Smythin mukaan Venäjällä kansalaisten tyytymättömyyden mittarina pidetty alhainen äänestysinto ei välttämättä nouse takaisin Kremlin toivomalle 70 prosentin tasolle.

Putinin aseman pönkittämisessä on aiemmin käytetty hänen toimiaan ulkopolitiikassa ja profiloitumistaan vahvana kansainvälisenä johtajana. Koska ulkopolitiikassa ei ole nyt paljon uusia saavutuksia osoitettavaksi, huomio vaalikampanjassa voi siirtyä enemmän kotimaahan, mikä on Smythin mukaan Putinin kannalta riski.

Osittain tilanteeseen on vaikuttanut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, joka ei ollutkaan Venäjän toivoma kompromisseihin valmis uusi kumppani. Sen suhteen ei ole toiveita paremmasta, koska Trumpin hallinto ei voi Yhdysvaltain nykyisessä ilmapiirissä - keskellä Venäjä-tutkintoja - tehdä juuri mitään kahdenvälisten suhteiden parantamiseksi.

-Poliittiset (Venäjä-)aloitteet eivät menesty, koska niitä ei otettaisi vakavasti, sanoo professori Margarita Balmaceda amerikkalaisesta Seton Hall -yliopistosta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.