Mainos

Tutkija: Niinistön ja Sipilän Ruotsin-vierailuun tuskin liittyy draamaa

Presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Juha Sipilän (kesk.) vierailuun Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin luona tuskin liittyy mitään draamaa, sanoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola. 

– Tietysti kaikenlaisia spekulaatioita herää silloin, kun asiat tapahtuvat niin, ettei niistä hirveästi tiedoteta, Aaltola sanoo.

Sunnuntaisen tapaamisen tarkempaa asia- tai vieraslistaa ei julkistettu missään vaiheessa. Julkisuuteen kerrottiin, että tapaamisessa oli kyse epävirallisista keskusteluista.

Presidentin viestintäpäällikkö Katri Makkosen mukaan aiheina ovat perinteisesti olleet pohjoismainen yhteistyö ja Suomea ja Ruotsia koskevat asiat.   

Lisäksi Yhdysvaltojen varapresidentti Joe Biden vieraili viime viikolla Ruotsissa ja tapasi Latviassa Baltian maiden johtoa. Suomalaisjohtajia Biden ei tavannut.

– Se on yksi hyvä lisäsyy järjestää tällaisia tapaamisia, joissa viestit välittyvät. En kuitenkaan usko, että (sunnuntain) tapaamista järjestettiin vain Bidenin vierailusta keskustelemiseen, Aaltola sanoo. 

Aaltolan mukaan Suomen puuttuminen Bidenin listalta ei ole kummallista. Yhdysvalloille on hänen mukaansa ollut tyypillistä, että yhteyksiä Pohjoismaihin hoidetaan Ruotsin kautta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.