Mainos

Sipilä ensivierailulle Venäjälle – tapaa ensi kertaa Medvedevin

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tapaa tänään Pietarissa Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin. Kyseessä on pääministerien ensimmäinen tapaaminen ja Sipilän ensimmäinen vierailu Venäjälle.

Tapaamisessa keskustellaan ajankohtaisista kahdenvälisistä ja muista aiheista.  
Suomen ja Venäjän pääministerit tapasivat aiemmin säännöllisesti, usein kahdesti vuodessa, vuoroin Suomessa ja Venäjällä. Ukrainan kriisin vuoksi tahti on harventunut tuntuvasti.

Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Sinikukka Saaren odotukset ensitapaamiselle ovat positiiviset. Saaren mukaan kokouksessa tuskin ratkotaan esimerkiksi turvapaikkakysymystä kokonaan, mutta askelia otetaan silti eteenpäin. Kahdenkeskinen tapaaminen on tärkeä maiden välisen vuoropuhelun kannalta. 

– On hyvä tutustua tässä jännittyneessä tilanteessa ihmisiin henkilökohtaisesti, eikä vain heitellä lausuntoja välimatkan takaa.

Saari uskoo, että Suomi ei lähde luistamaan EU:n kanssa sovituista asioista, kuten lähde elvyttämään maiden välistä kauppaa.

– Tapaaminen ei voi vesittää yhdessä EU:n kanssa sovittuja asioita. Suomi on sitoutunut selväsanaisesti pakotepäätöksiin eli sovituista asioista täytyy pitää kiinni. Tämä ei ole oikea ajankohta keskustella näistä asioista, Saari tuumaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja