Mainos

Tutkija: Hornetien alennettu valmiustaso ei yllätä

Tieto suomalaishävittäjien valmiustason tilapäisestä laskemisesta ei yllättänyt turvallisuuspolitiikkaan perehtynyttä suomalaistutkijaa.  

-On varmaan hyvin harvoja valtioita, joilla hävittäjäpäivystys kattaisi koko ajan koko maan, Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak arvioi. 

Hänen mukaansa veroja maksavien kansalaisten kannalta on toki oikeutettua kysyä, pitäisikö tällainen valmius olla. Välittömän lähtövalmiuden ylläpitäminen tulisi kuitenkin kalliiksi ja olisi pois jostain muualta. 

-Onko järkevämpää, että lentäjät harjoittelevat viikon vai istuvat ohjaamossa odottamassa, Salonius-Pasternak kuvaa asetelmaa. 

Tutkija pitää mahdollisena, että Venäjä kykenee seuraamaan ainakin ylimalkaisesti vaihtelua lentotoiminnan aktiivisuudessa ja valmiustasossa Suomessa.   

Viranomaiset voisivat tutkijan mielestä pohtia, sopiiko perinteinen tiedotuslinja enää nykymaailmaan. Nyt yksi taho katsoo asian loppuunkäsitellyksi, toinen ei halua puhua ja kolmas jatkoselvittää. 

-Vaikka viranomaiset tietäisivät tarkasti asioiden laidan, nyt voi näyttää siltä, että he eivät sitä tiedä, Salonius-Pasternak sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.