Tutkija analysoi Vladimir Putinin maratonpuheen antia: "Venäjän oma rooli konfliktien synnyttämisessä ei ole se, mistä haluttaisiin puhua"

2:37

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää tervetulleena Yhdysvaltojen tuoretta päätöstä vetää amerikkalaisjoukot pois Syyriasta. Putin avasi näkökantaansa tänään vuosittaisessa suuressa lehdistötilaisuudessa.

Putin puhui lehdistötilaisuudessaan myös muun muassa Ukrainan tilanteesta ja Ison-Britannian EU-erosta. Sisäpolitiikka sai kysymys ja vastaus -tilaisuudessa vähemmän huomiota.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Veera Laineen mukaan tiedotustilaisuudessa Putin heijasteli Venäjän virallista Ukraina-linjaa.

– Venäjän oma rooli konfliktien synnyttämisessä ei ole se, mistä haluttaisiin puhua. Keskustelu isoista ulkopoliitikan linjoista on Venäjällä hyvin vaikeaa, Laine arvioi.

"Putin ei väistellyt, mutta aika nopsasti mentiin eteenpäin"

Laineen mukaan Putin sivuutti lehdistötilaisuudessa nopeasti vaikeita sisäpoliittisia kysymyksiä esimerkiksi eläkeiän nostosta.

– Formaatti on vähän sellainen, ettei siinä paljoa jatkokysymyksiä esitellä. Putin ei väistellyt, vaan otti ne asialistalle, mutta aika nopsasti mentiin eteenpäin.

Laineen mukaan tilaisuudessa oli vain vähän uutta.

– Tällä hetkellä Kremlillä on niin vaikeita haasteita sekä ulko- että sisäpolitiikassa, ettei heillä ole niihin vastauksia, Laine kommentoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja