Tutkapari Aho-Teräväinen vaarallisena – Antti Raanta torjui komean voiton Hurricanesille

Teuvo Teräväinen iski Carolinalle maalin juhlaottelussaan, kun Hurricanes kukisti Seattle Krakenin 3–2 jääkiekon NHL:ssä. Ottelu oli erityinen Teräväiselle, sillä hän sai täyteen 500 runkosarjan ottelua NHL:ssä.

Teräväisen osuma syntyi ylivoimalla toisessa erässä. Sebastian Aho voitti aloituksen, josta Teräväinen pääsi laukomaan. Kiekko kimposi torjunnasta takaisin Aholle, ja suomalainen tarjoili ketjukaverilleen uuden paikan. Teräväisen toinen yritys viuhui vastustamattomasti ohi Kraken-vahti Philipp Grubauerin ja Carolina tuli tasoihin.

Viimeisessä erässä Martin Necas onnistui maalin edestä ja Hurricanes otti voiton ja vankisti johtoaan NHL:n itäisen konferenssin kärjessä.

Ahon ja Teräväisen lisäksi Jesperi Kotkaniemi sai nimensä tehotilastoon, kun hän tarjoili syötön Carolinan avausmaaliin.

Antti Raanta toimi maalilla Hurricanesin voiton takuumiehenä. Suomalainen otti 28 torjuntaa ja torjui toisen voittonsa kolmeen päivään.

Muut suomalaiset

Dallasin Roope Hintz oli tehokkaalla pelipäällä Starsin 6–3-voitossa Minnesotasta. Hintzille merkittiin kaksi syöttöpistettä Jason Robertsonin maaleihin. Yhdysvaltalainen namutteli puolisen minuuttia ennen ottelun loppua kiekon tyhjään verkkoon ja sai täyteen komean hattutempun. Myös Esa Lindell sai merkinnän tilastoihin, kun hän syötti joukkueensa 5–3-maalin ottelun lopussa.

Kaapo Kähkösen iltapuhde Minnesotan maalilla ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Kähkönen vaihdettiin pois maalilta ajassa 29.52, kun Dallas karkasi toisen erän alkupuoliskolla jo 4–1-johtoon.

San Josen Santeri Hatakalle merkattiin syöttöpiste, kun Sharks hävisi Anaheimille jatkoajan jälkeen.

St. Louisin Ville Husso torjui joukkueensa maalilla 26 kertaa, kun Blues hävisi niin ikään jatkoajan jälkeen New Jersey Devilsille 2–3.