Tuskallinen kuolema rannekellon tähden – Vantaan Koivukylän tapon taustalla oli epäily rannekellovarkaudesta

Vantaan Koivukylässä tammikuussa tapahtuneesta henkirikoksesta on tuomittu vankeuteen kaksi miestä. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan kaksikko haki uhrin kolmannen miehen asuntoon, missä uhriin kohdistettiin väkivaltaa. 23-vuotias tuomittu painoi uhrin sohvaan ja löi kahdesti.

Tämän jälkeen 25-vuotias mies haki vasaran ja veitsen ja alkoi pahoinpidellä uhria. Tässä vaiheessa asunnossa asunut kolmas mies poistui asunnosta, tuomiossa sanotaan.Oikeuden mukaan uhria lyötiin vasaralla jalkoihin ja viillettiin veitsellä otsaan.

Tämän jälkeen hänet vietiin kylpyhuoneeseen. 25-vuotias mies toi sinne johdon, jolla 23-vuotias kuristi uhrin kuoliaaksi, tuomiossa sanotaan.Uhrin kuoltua miehet siirsivät käräjäoikeuden mukaan ruumiin kylpyhuoneesta eteiseen ja siivosivat kylpyhuoneen verijäljistä.

Poistuminen uhrin luota osoitti piittaamattomuutta

Käräjäoikeus tuomitsi uhrin kuristaneen Prusha Abdullahin, 23, taposta kymmeneksi vuodeksi ja 11 kuukaudeksi vankilaan. Vasaralla ja veitsellä uhria pahoinpidellyt ja johdon hakenut Kimmo Kristian Latvala, 25, tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Rangaistus on viisi vuotta ja kolme kuukautta vankeutta.

Oikeus katsoi, että Latvalan toiminta kuristustilanteessa osoitti piittaamattomuutta.

– Hän on poistunut kuristamisen jälkeen kylpyhuoneesta jättäen ilmeisen puolustuskyvyttömässä tilassa olleen uhrin makaamaan sähköjohto kaulassa Abdullahin alle, tuomiossa todetaan.Tuomion mukaan tuomitut olivat syyttäneet uhria kellon varastamisesta.

Asukas tuomittiin, koska hän ei hälyttänyt apua

Surma-asunnosta poistunut 56-vuotias mies syyllistyi oikeuden mukaan törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämiseen.

– Hänellä olisi välittömästi asunnostaan poistumisen jälkeen ollut mahdollisuus hälyttää paikalle apua, kun pahoinpitelyrikoksen eskaloituminen vielä olisi ollut estettävissä, oikeus toteaa.

Rangaistus miehelle on 56 päivää vankeutta.Tuomio on annettu keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat