Mainos

Tuskainen helle ja kultajuhla, joka tuntui toimituksessa - näin näimme uutisvuoden

MTV Uutisten toimittajat, MTV:n meteorologi, kuvaaja ja MTV Sport Uutisten toimittaja kertovat vuoden 2015 aluksi, mitkä uutiset heille jäivät menneestä vuodesta päällimmäisenä mieleen. 

Tuskallinen helleputki

Meteorologille vuoden mieleenpainuvin sääuutinen oli kesän poikkeuksellinen 38 päivän helleputki.

- Luku sivusi vuoden 1973 ennätystä, enkä ihmettelisi, jos lähivuosina syntyisi uusi helleputkiennätys, sanoo meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ilmasto on muutoksen kourissa, ja kulunut vuosi tulee olemaan yksi kotimaan mittaushistorian lämpimimmistä.

– Henkilökohtaisesti en pidä helteestä, joten kuuma kesä muistuu mieleeni melko tuskallisena. Olin helpottunut, kun helteet päättyivät ukkosiin ja sateisiin, Rintaniemi kertoo.

Kuvauskeikka Lontooseen 16 tunnissa

Jokaisen uutiskuvaajan vuoteen mahtuu yleensä kaikenlaisia aiheita merenpohjasta yläilmoihin, taloudesta ja politiikasta kevennyksiin ja urheilusta korkeakulttuuriin.

– Omalla kohdalla vuonna 2014 olen kuvannut kolmisensataa uutisaihetta ja editoinut niistä noin kolmanneksen. Mieleenpainuvin projekti oli tietysti jo mittakaavan takia Surun aalto –dokumentin toteutus yhdessä Kari Lumikeron ja Jan Blombergin kanssa mutta ikimuistoisia hetkiä on ollut normaalilla uutisrintamallakin, kertoo kuvaaja Aki Blomberg

Politiikassa ja taloudessa on tapahtunut paljon koko vuoden ja SDP:n puoluekokous toukokuussa Seinäjoella oli dramaattinen, kun Antti Rinne syrjäytti Jutta Urpilaisen puheenjohtajan paikalta.

– Tiukin uutispäivä minulle osuneista keikoista oli kuitenkin pääministeri Stubbin vierailu David Cameronin luokse Lontooseen. Oma matkani edestakaisin Helsinki-Lontoo-Helsinki kesti noin 16 tuntia, matkustamiseen tuosta ajasta meni noin yhdeksän tuntia.

– Muutaman tunnin aikana kuvattiin materiaalit, editoitiin ja lähetettiin kuvat Suomeen. Tuossa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä mutta saarivaltakunnan erinomaisen huonot datayhteydet olivat lähellä estää materiaalin lähettämisen kotitoimitukseen. Viime hetkillä homma onnistui ja ehdin vielä varatulle paluulennolle eli loppu hyvin, kaikki hyvin.

Saa nähdä, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Ainakin liudan kommelluksia, viime hetken muutoksia ja kaikenlaista härdelliä mutta myös toivottavasti laadukkaita uutisjuttuja. Ne kaikki kuuluvat uutiskuvaajan arkeen, Blomberg miettii. 

Kultajuhla tuntui toimituksessa asti

Eräs helmikuinen päivä on säilynyt kirkkaana muistissa. Kyseessä on keskiviikko 19. helmikuuta 2014 ja Sotshin talviolympialaiset, kertoo MTV Sportin toimittaja Ossi Karvonen

– Sain työvuoroni aikana Pasilassa kokea Sami Jauhojärven ja Iivo Niskasen maastohiihdon parisprinttikullan, Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarisen parisprinttihopean ja Leijonien 3-1-voiton Venäjästä jääkiekkoturnauksen puolivälierässä.

Olympiakullan ratkettua (ja muidenkin suoritusten jälkeen) toimituksessa luonnollisesti juhlittiin, mutta vain muutaman sekunnin ajan, koska uutiset oli tietysti tuotava myös lukijoiden tietoisuuteen. Noina hetkinä voi tuntua siltä, että olisi hienoa kokea hetket vain katsojana ja fanina, ei työpisteen ääressä. Mutta toisaalta nuo hetket tekevät myös tästä työstä niin ainutlaatuisen.

Cheek ja kielinaisen läpimurto 

Rap-artisti Cheek teki historiaa konsertoimalla Olympiastadionilla – eikä vain kerran, vaan kahdesti. Konsertit herättivät tunteita ja runsaasti kommentteja niin puolesta kuin vastaankin.

– Vaikka kuinka on nähnyt maailmanluokan artisteja, niin kyllä se show sanattomaksi jätti. Kaikki halusivat olla paikalla, ja ihan syystä, kertoo MTV.fin viihdetoimituksen vastaava tuottaja Johanna Elomaa kertoo.

Youtube-sensaatio Sara Maria Forsberg julkaisi vuoden alkupuolella videon, jossa esittelee, miltä vieraat kielet kuulostavat ulkomaalaisten korvaan. Videosta tuli hitti, joka sinkosi pietarsaarelaisen suoraan Los Angelesiin: hän on tehnyt jo levytyssopimuksen Capital Recordsin kanssa ja näyttelee Renny Harlinin ohjaamassa elokuvassa.

Elokuussa Kimi Räikkösen media-asioita hoitava Riku Kuvaja vahvisti, että Räikkösen rakas Minttu Virtanen on raskaana ja että lapsen odotetaan syntyvän ensi vuonna alkuvuodesta.

– Tämä ei ollut ehkä näkyvissä ja tuli aika hyvänä uutispommina, Elomaa kommentoi uutista.

Uudenvuodenpäivän juttusarjassa MTV Uutisten sekä MTV Viihteen ja MTV Sportin toimittajat kokoavat vuoden mieleenpainuvimmat uutiset ja ilmiöt. Osa 4/4. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.