Turvavyö kiinni, heti! Liian moni nuori jättää vyön kiinnittämättä

Ilman turvavöitä ajavat useimmiten 15-24 vuotiaat miehet. Turvavyön käyttö pelastaisi vuosittain kymmeniä suomalaisia.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan 89 prosenttia nuorista miehistä käyttää turvavyötä istuessaan takapenkillä. Etupenkillä matkustaessaan heistäkin 94 prosenttia käyttävät vyötä.

– Yksi taustatekijä nuorten vakavissa liikenneonnettomuuksissa on turvavyön kiinnittämättömyys. Tärkeää on huolehtia, että jokaisella on kyydissä vyöt kiinni. Jos etupenkillä istutaan vöissä, mutta takana ei, onnettomuuden sattuessa ilman turvavyötä olevat takapenkkiläiset tulevat päälle, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen toteaa.

Liikenneturvan vuonna 2013 teettämän nuorisotutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa on ollut henkilöauton kyydissä ilman turvavöitä. Vastuu turvavöiden käytöstä on toki jokaisella itsellään, mutta porukassa liikuttaessa myös kaverien on suotavaa valvoa kaikkien kyydissä olevien turvavyön käyttöä.

Liikenneturva on nyt aloittanut 15-24 vuotiaille suunnatun ”Musta vyö” -turvavyökampanjan. Kampanjan toteuteteen vloggaajien eli videobloggaajien kilpailuna, jossa kaksi YouTube-yhteisöä kilpailevat toimivamman turvavyövalistusvideon tekemisestä. Tavoitteena on aktivoida nuoria ajattelemaan turvavyön merkitystä ja sitä kautta parantaa liikenneturvallisuutta.

Lisätietoa ja kilpailuvideot löytyvät kampanjan sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja