Mainos

Turvapaikanhakijoita puolustaneesta papista kymmeniä kanteluja – Toiviainen yritti estää poliisin toimintaa

Turvapaikanhakijoiden puolesta aktiivisesti kampanjoineesta papista on tehty 26 kantelua tuomiokapituliin. Kantelut koskevat erityisesti poliisin toiminnan estämistä.

Helsingin Oulunkylän seurakunnan pastori Marjaana Toiviaisesta on tehty Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin 26 kantelua.

Kantelut koskevat Toiviaisen toimintaa Metsälän vastaanottokeskuksen luona. Kantelut ovat tulleet yksittäisiltä henkilöiltä.

– Kanteluissa on puututtu Toiviaisen menettelytapaan turvapaikanhakijoiden parissa. Kantelut koskevat erityisesti poliisin toiminnan estämistä, kertoo Helsingin hiippakunnan lakimiesasessori Ritva Saario.

YouTube-videopalvelussa on nähtävillä useita videoita, missä Toiviainen yrittää estää poliisien toimintaa.

Toiviaisesta tehdyt kantelut eivät ole vielä edenneet Toiviaisen kuulemiseen. Kuulemisen jälkeen asia käsitellään tuomiokapitulin istunnossa.

Pappisvirassa oleva henkilö on tuomiokapitulin ja piispan valvonnan alainen, joten kantelut tulevat tuomiokapituliin. Papeista tulevat kantelut ovat harvinaisia. Tuomiokapituliin tulee keskimäärin viisi kantelua vuodessa.

– Kantelun mahdollisena seuraamuksena voidaan antaa hallinnollinen ohjaus, huomautus tai kirkkolain mukainen varoitus. Äärikeinoina on määräaikainen tai pysyvä pappisviran menetys, toteaa Saario menettelykeinoista.

Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Itä-Savo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja