Mainos

Kuvat ja video: Sateenkaaripastori Sadinmaa istui jalkapuussa keskellä Helsinkiä – aikoo valittaa mahdollisesta rangaistuksesta

1:43

Helsingin tuomiokapituli käsittelee parhaillaan sateenkaaripareja vihkineestä pastori Kai Sadinmaasta tehtyjä kanteluja.

Sadinmaa kertoo aikovansa viedä hallinto-oikeuteen tuomiokapitulilta mahdollisesti tulevan rangaistuksen. Tuomiokapituli voi esimerkiksi pyytää Sadinmaata noudattamaan lainmukaista menettelyä pappina, antaa Sadinmaalle varoituksen tai kieltää häneltä määräaikaisesti tai pysyvästi oikeuden toimia pappina. Sadinmaa odottaa saavansa tuomiokapitulilta varoituksen.

Sadinmaa osoittaa parhaillaan mieltään istumalla kokouksen ajan jalkapuussa Helsingin Bulevardilla tuomiokapitulin edustalla. Protestiin osallistuu myös Sadinmaan vihkimä miespari.

Sadinmaa vihki maaliskuun alussa samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon ja vihkimisistä on tehty kaksi kantelua tuomiokapituliin.

Tuomiokapitulille lähettämässään vastineessa Sadinmaa perusteli vihkimisiä muun muassa perustuslailla, ihmisoikeuksilla ja tasa-arvolla. Hänen mukaansa sateenkaariparien vihkimiselle ei ole raamatullista estettä.

Tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan maaliskuun alussa. Evankelisluterilaisen kirkon virallinen kanta on ollut, että lainmuutoksesta huolimatta kirkollinen vihkiminen ei ole mahdollista samaa sukupuolta oleville. Kirkolliskokous ei ole ottanut vielä kantaa asiaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.