Mainos

Turvapaikanhakijoille tehdään koteja täyttä päätä

Turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminta laajenee Kontiolahdella ja alkaa uudestaan Ruukissa. Lisäksi Helsingin Punavuoreen ja Kallioon perustetaan uudet vastaanottokeskukset.

Kontiolahdella, entisen Kontioniemen sairaalan tiloissa, vastaanottotoiminta alkaa arviolta vielä maaliskuun aikana. Suomen Punaisen Ristin ylläpitämässä vastaanottokeskuksessa tulee olemaan noin 120 paikkaa ja tiloihin majoitetaan aikuisia ja perheellisiä turvapaikanhakijoita. Kunnassa on ennestään jo yksi vastaanottokeskus Paiholassa.

Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus on puolestaan neuvotellut Siikajoen kunnan kanssa vastaanottotoiminnan aloittamisesta Ruukin entisen vastaanottokeskuksen tiloissa.

Ruukin vastaanottokeskus tulisi olemaan 150-paikkainen majoitusyksikkö, johon majoitetaan aikuisia ja perheellisiä turvapaikanhakijoita. Ruukin yksikkö toimisi Oulun vastaanottokeskuksen sivupisteenä. Toiminta on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian.

Helsinkiin kaksi uutta vastaanottokeskusta

Myös Helsinkiin perustetaan kaksi uutta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Kaupungin sosiaalilautakunta on päättänyt Punavuoreen ja Kallioon avattavista keskuksista äänin 7-3.

Lautakunnassa päätösehdotusta vastaan äänesti yksi perussuomalainen ja kaksi kokoomuslaista. Puolesta äänestivät vihreiden, sosiaalidemokraattien ja Vasemmistoliiton edustajat. Kokouksesta oli pois yksi kokoomuslainen lautakunnan jäsen.

Punavuoren keskus tulee Uudenmaankadulle tyhjillään olevaan entiseen Marttahotelliin, jossa toiminta alkanee toukokuussa. Alueen asukkaat ovat vastustaneet vastaanottokeskusta jyrkästi.

Kalliossa turvapaikanhakijat majoitetaan Hotelli Fennoon, kun nykyinen toiminta siellä päättyy. Vastaanottokeskuksena sen toiminta alkaa kesäkuun alussa.

Kumpaankin keskukseen tulee 200 paikkaa.

Kaupunki on perustellut uusien keskusten perustamista sillä, että turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi viime vuonna ja se on pysynyt korkeana tänäkin vuonna. Lisäksi valtio on aiemmin pyytänyt Helsinkiä järjestämään lisää majoitustilaa.

Helsingissä on tähän asti ollut kaksi vastaanottokeskusta. Metsälässä ja Kyläsaaressa sijaitseviin keskuksiin on mahtunut vajaat 300 turvapaikanhakijaa.

Kyläsaaren tulevaisuutta harkitaan, sillä tilat ovat huonokuntoiset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.