Mainos

Turvapaikanhakijoiden protesti Helsingin keskustassa on jatkunut jo kolme viikkoa – "Toivomme, että Migri säästää henkemme"

2:14

Turvapaikanhakijoiden mielenosoitukset Helsignin Rautatientorilla jatkuvat edelleen. Maahanmuuttovirasto kävi keskustelemassa turvapaikanhakijoiden kanssa eilen, mutta keskustelusta huolimatta protestit jatkuvat. Mielenosoitukset ovat jatkuneet jo kolme viikkoa.

Turvapaikanhakijat vaativat Maahanmuuttovirastolta uutta käsittelyä hakemuksiin, joissa on ollut ongelmia. Lisäksi mielenosoittajat vaativat tiedotteensa mukaan, että turvapaikanhakijoiden palautukset kotimaihinsa jäädytetään.

– Me pyydämme ja me toivomme, että he säästävät meidän henkemme. Koska jos he lähettävät heidät väkisin takaisin Irakiin, he tulevat kuolemaan, kertoo MTV Uutisille mielenosoittaja, irakilainen turvapaikanhakija Bashar Malouh.

Mielenosoittajien tiedotteen mukaan turvapaikanhakijat olivat tyytyväisiä siihen, että Maahanmuuttovirasto tuli paikalle keskustelemaan. Turvapaikanhakijat kokivat kuitenkin, etteivät saaneet kunnollisia vastauksia kysymyksiinsä. Lisäksi turvapaikanhakijat kritisoivat Migriä siitä, että päätöksissä ja menettelyissä on tapahtunut virheitä.

– He myönsivät, että maahanmuuttoviranomaiset ovat tehneet virheitä ja, että he tarkistavat ne, kertoo afgaaniyhteisön edustaja Sadiq Bahrooz.

– Toivomme, että Maahanmuuttovirasto ottaa vakavasti virheet, jotka he ovat itse myöntäneet, ja huomaavat, että niillä voi olla hengenvaarallisia seurauksia niin irakilaisille kuin afganistanilaisillekin, sanoo yksi mielenosoituksen järjestäjistä, irakilainen Eyas Taha mielenosoittajien tiedotteessa.

Maahanmuuttovirasto on myöntänyt, että osa päätöksistä on tehty kiireellä, mutta muutoksia ei ole tulossa.

– Tietenkään meidän päätöslinjauksiin ei nyt nämä keskustelut vaikuta, mutta kyllä me yritetään päätöksentekoa ja menetelmiä kehittää. Palaute on aina tervetullutta, kertoo Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio.

1:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.