Mainos

Turvapaikanhakijat majoitettiin hostelliin – vastaanottokeskukset ääriään myöten täynnä

Suomen vastaanottokeskukset ovat tupaten täynnä ja Helsingissä osa hakijoista on jouduttu majoittamaan väliaikaisesti hostelleihin. Suomeen on tullut tänä kesänä ennätyksellisen paljon turvapaikanhakijoita. 

Pääkaupunkiseudulle tulee turvapaikanhakijoita sellaiseen tahtiin, että vastaanottokeskusten majoituspaikat eivät riitä.

Helsingissä hakijoita jouduttiin väliaikaisesti majoittamaan myös hostelleihin, kun muualla ei ollut tilaa. Nyt hakijat on saatu siirrettyä Kirkkonummelle, johon on perustettu väliaikainen vastaanottokeskus.

Turvapaikanhakijoiden hostellimajoituksesta kertoi Helsingin Sanomat

– Hostelleissa oli noin 150 ihmistä. Hakijat majoittuivat hostelleissa noin kahden viikon ajan, Kaarlenkadun toimipisteen apulaisjohtaja Mari Saari Helsingin vastaanottokeskuksesta kertoo.

Saari ei muista, että Helsingissä olisi aiemmin jouduttu turvautumaan hostellimajoitukseen. Majoituskulut maksaa maahanmuuttovirasto. 

Paikat täyttyvät viikossa

Saari kertoo, että Helsinkiin tulee päivässä noin 20–30 turvapaikanhakijaa. Koko pääkaupunkiseudulla uusia turvapaikanhakijoita tulee viikossa miltei 200. Se ruuhkauttaa majoituspaikat nopeasti: koko pääkaupunkiseudulla majoituspaikkoja vastaanottokeskuksissa on 200.

Vastaanottokeskukset ovat täynnä muuallakin Suomessa. Ainakin Turun, Oulun ja Joutsenen vastaanottokeskuksilla on pulaa paikoista. Nämä paikat ovat niin kutsuttuja kauttakulkukeskuksia, joista turvapaikanhakijat siirretään muihin vastaanottokeskuksiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.