Mainos

Turvapaikanhakijalapsien turvakodin työntekijä puukotettiin kuoliaaksi - ”Hän oli enkeli”

15-vuotias poika on pidätetty epäiltynä 22-vuotiaana Alexandra Mezherin murhasta Ruotsin Mölndalissa.

Mezher työskenteli turvapaikanhakijalapsille tarkoitetussa turvakodissa. Myös maanantaiaamuna hän oli mennyt normaalisti työpaikalleen. 

– Hän oli enkeli, naisen vanhemmat kertovat Expressenille antamassaan haastattelussa.

Erään lähteen mukaan nainen oli työskennellyt turvakodissa ainoastaan pari kuukautta.

– Tämä on kauheaa. Hän oli ihminen joka halusi tehdä hyvää ja olla hyvä. Ja sitten hänet murhataan, kun hän tekee työtään, yksi Mezherin serkuista sanoo lehdelle.

22-vuotias Mezher loukkaantui vakavasti, kun yksi turvakodin asukkaista, 15-vuotias poika, puukotti häntä veitsellä selkään. Hän kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Poika on pidätetty epäiltynä murhasta.

Yrityksellä, jossa Mezherkin työskenteli, on kymmenkunta 14-17-vuotiaille lapsille tarkoitettua turvakotia Länsi-Ruotsissa.

Väkivalta ja uhkaukset vastaanottokeskuksissa ovat lisääntyneet voimakkaasti Ruotsissa. Viime vuonna poliisin tietoon tuli 322 tällaista tapausta, kun määrä vuotta aikaisemmin oli 148.

Poliisikomentaja Dan Eliassonin mukaan hallituksen olisi pikaisesti myönnettävä poliisille lisää resursseja. Vuoteen 2020 mennessä tarvitaan Eliassonin mukaan 2 500 poliisia lisää.

Ruotsiin tuli viime vuonna 160 000 turvapaikanhakijaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.