Epäily: Nuori mies murhasi seitsemänkymppisen naisen Ruotsissa – "Olen tappanut opettajani"

Poliisi löysi torstaiyönä iäkkään naisen kuolleena kotoaan Kilin pikkukaupungissa Länsi-Ruotsissa. Tapauksesta epäillään parikymppistä miestä. Asiasta kirjoittavat muun muassa Expressen ja Aftonbladet.

Kuolleena löydetty seitsemänkymppinen nainen oli entinen opettaja, joka oli vielä eläköidyttyäänkin toiminut aktiivisesti yhteiskunnassa muun muassa kotoutumiskysymysten parissa.

Teosta todennäköisin syin epäilty mies pidätettiin perjantaina. Hän saapui Ruotsiin muutama vuosi sitten yksin.

Uhri ja epäilty tunsivat toisensa, mutta poliisi ei tarkenna, minkälaiset kaksikon välit olivat.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että epäilty kieltää rikoksen. Hän on tällä hetkellä henkisesti todella huonossa kunnossa, epäillyn lakimies Anders Olsson kommentoi.

Aftonbladetin tietojen mukaan epäilty soitti poliisille itse.

– Olen tappanut opettajani, mies sanoi hätänumeroon lehden mukaan.

"Hän oli fantastinen nainen, joka eli integraatiolle"

Kuollut nainen toimi aktiivisesti maahanmuuttajien kotouttamista edistävässä järjestössä, jossa myös vangittu mies oli tavalla tai toisella mukana.

– Hän oli fantastinen nainen, joka eli integraatiolle. Hän antoi kaikkensa yksin maahan saapuville turvapaikanhakijoille, samassa järjestössä toiminut nainen kuvaili uhria.

Järkyttävä murhaepäily on herättänyt suurta surua pikkukaupungissa.

– Tuntuu epätodelliselta, että näin voi tapahtua jollekulle, joka haluaa niin paljon hyvää. Hän rakasti auttaa toisia. Hän oli todella positiivinen, mikään ei ollut mahdotonta. Hän satsasi niin paljon nuoriin, nuoruudesta asti uhrin ystävänä ollut Eva Löfvenborg kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat