55-vuotias esikoulun opettaja murhattiin keskellä päivää Ruotsissa – Poika: Luulin, että se oli terroriteko

Ruotsia järkytti elokuussa 55-vuotiaan Elena Åsbergin kuolema. Esikoulun opettajana työskennellyt nainen surmattiin Surahammarissa, Keski-Ruotsissa keskellä kirkasta päivää. Nyt naisen poika on kommentoinut tapausta ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa.

Poliisit saivat ilmoituksen kierrätysasemalla naisen kimppuun hyökänneestä veitsimiehestä tiistaina 1. elokuuta. Kun viranomaiset saapuivat, Åsberg löydettiin kuolleena.

Poliisi otti tapaukseen liittyen kiinni kolmekymppisen miehen, joka on sittemmin vangittu todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Surmatun Elena Åsbergin 28-vuotias poika Jevgeni Åsberg kertoo Expressenin haastattelussa häntä piinanneesta epätietoisuudesta. Mies kertoo luulleensa aluksi, että hänen äitinsä kuoli terroriteossa.

– On kestänyt kauan saada vastauksia kysymyksiin siitä, mitä tapahtui. Poliisi on kuitenkin kertonut minulle tutkinnan käänteistä ja olen yrittänyt auttaa heitä parhaani mukaan, poika kertoo lehden haastattelussa.

Expressenin mukaan murhasta epäillyllä on todettu mielentilatutkimuksessa vakavia mielenterveysongelmia. Asianajajan mukaan miehellä ei ole muistikuvaa elokuun 1. päivän tapahtumista.

Lehden mukaan mies on aiemmin käyttäytynyt uhkaavasti. Hänen kerrotaan uhkailleen ihmisten tappamisella terveyskeskuksessa viime kesänä.

Lue myös:

    Uusimmat