Mainos

Turussa riehuu vatsatautiepidemia kolmatta viikkoa

Turun terveyskeskuspäivystyksessä on ollut kiirettä, sillä kaupungissa riehuu jo kolmatta viikkoa raju vatsatautiepidemia. Ylilääkäri Katariina Korkeila Turun terveystoimesta kertoi asiasta.

Terveyskeskuksen pitkäaikaisosastoilla virukseen on sairastunut ehkä 70 potilasta, mutta vatsatautia sairastavat myös koululaiset. Hoitajien sairastumiset ovat pakottaneet sairaalat hankkimaan sijaisia ja terveenä pysyneet ovat tehneet kahta vuoroa.

Toistaiseksi ei tiedetä, mistä viruksesta on kyse. Yhtenä vaihtoehtona on norovirus.

- Se voi olla myös rotavirus tai adenovirus, Korkeila sanoo.

Turun yliopiston mikrobiologian laitoksen viime virusraportissa viikolta seitsemän näkyy jonkin verran rotavirusta, mutta ei mitenkään poikkeuksellisen paljon, Korkeila tarkisti. Virustyyppi selviää lähiaikoina.

Perusterve ihminen selättää vatsataudin kahdessa kolmessa päivässä. Norovirus saattaa kestää joskus kauemminkin.

Korkeilan mukaan potilaalle kehittyy periaatteessa immuniteetti, kun hän on sairastanut jonkun virustaudin. Viruksilla on kuitenkin tapana varioitua ja kehittää uusia kantoja, joille ihmiset eivät ole vielä kehittäneet immuniteettia.

Korkeila toivoo, että sairastuneet pysyttelevät kotona, eivätkä lähde kaupungille tai työpaikalle tartuttamaan toisia. Sairastunut saa hyvällä omallatunnolla jättää ruoanlaiton toisille, sillä vatsatauti tarttuu todella herkästi. Huolellinen käsien pesu ja käsihuuhteiden käyttö on taudin riehuessa tavallistakin tärkeämpää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.