Mainos

Turun yliopisto purkaa amerikkalaisprofessorin työsuhteen – taustalla ahdisteluepäily

Turun yliopisto on päättänyt purkaa tohtori Christian Ottin kaksivuotisen määräaikaisen työsopimuksen ahdistelusyytteiden takia. Tähtitieteilijä Ottin määräaikainen työsuhde erikoistutkijana olisi alkanut maaliskuun alussa.

– Olen harkinnut asiaa ja päätynyt siihen, että Christian Ottin palkkaaminen Turun yliopistoon puretaan. Ratkaisuun päädyin kuultuani laajasti tiedeyhteisöä, rehtori Kalervo Väänänen sanoo yliopiston julkaisemassa tiedotteessa.

Ottin rekrytointi on herättänyt keskustelua erityisesti sosiaalisessa mediassa häirintäepäiltyjen vuoksi.

Turun yliopistosta kommentoitiin jo kuun alussa, että sillä on nollatoleranssi häirinnän ja kiusaamisen suhteen, tuolloin rehtori perusteli palkkauspäätöstä näin: 

– Ottin menneisyys on ollut tiedossa rekrytointia tehtäessä ja asiaa on harkittu tarkasti. Asiasta järjestettiin myös keskustelutilaisuus yksikön henkilöstölle 25.1., Väänänen sanoi kuun alussa päivätyssä tiedotteessa.

Rekrytointiperusteena Turun yliopistoon oli Väänäsen mukaan vankka näyttö Ottin tieteellisestä työstä.

Christian Ott on työskennellyt tähtitieteen professorina Kalifornian teknillisessä korkeakoulussa (Caltech). Hänen oli määrä aloittaa työt erikoistutkijana Tuorlan observatoriossa. Hän olisi työskennellyt erikoistutkijana ilman opetusvastuuta ja alaisia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.