Mainos

Kohulehtorin väitetty epäasiallinen käytös jakaa Aalto-yliopiston opiskelijoita – muodin opiskelijat puuhaavat adressia opettajan tueksi

Aalto-yliopisto on käynnistänyt sisäisen selvityksen muodin oppiaineen vanhemman lehtorin Tuomas Laitisen väitetystä epäasiallisesta käyttäytymisestä. Long Play kertoi tiistaina, että Laitinen olisi räikeästi suosinut tiettyjä opiskelijoita ja nöyryyttänyt toisia.

STT ei ole tavoittanut Laitista kommentteja varten.

Aalto-yliopiston taidepuolen opiskelijajärjestöt julkaisivat tiistaina kannanoton, jossa ne peräänkuuluttavat perinpohjaista selvitystä esiin tuoduista ongelmista. Osa muodin opiskelijoista kerää Long Playn tietojen mukaan parhaillaan nimiä adressiin, jossa osoitetaan tukea Laitiselle.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanin Tuomas Auvisen mukaan dialogi on aloitettu talon sisällä ja tarkoituksena on kuulla kaikki osapuolet, jotta saadaan kokonaiskuva.

– Emme tee johtopäätöksiä julkisuudessa esitetyistä väitteistä ennen kuin ne on meillä sisäisesti selvitetty, hän sanoo STT:lle.

Laitinen ei ole vastannut STT:n yhteydenottopyyntöön.

Auvisen mukaan yliopistolla on oltu hyvin tietoisia siitä, että muodin opiskelijat ovat kuormittuneita.

 –  Mitä tulee näihin yhteen ihmiseen kohdistuneisiin epäasiallisen käyttäytymisen väitteisiin, niistä meillä ei ollut suoraa tietoa. Luonnollisesti me olisimme niihin puuttuneet, jos se tieto olisi meillä ollut.

Laitisen käytöksen lisäksi Long Play kirjoitti muodin linjan johtajan Kirsi Niinimäen todenneen, että olisi hyvä, jos koulu saisi tiedot opiskelijoista, jotka hakeutuvat YTHS:n hoidon piiriin. Auvisen mukaan tämä on yksi asioista, joita yliopiston sisällä nyt selvitetään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja