Mainos

Turun puukotusten silminnäkijä Ylelle: Näin miten nuori nainen otti selfien ruumiin kanssa

Turun puukotuksista on kulunut nyt yhdeksän päivää. Klaus Ristola kertoo Ylen haastattelussa silminnäkijätarinansa järkyttävästä tapahtumasta, jossa kuoli kaksi ihmistä ja loukkaantui kahdeksan. Hän puhuu myös vastenmielisestä havainnostaan, miten uhrin kanssa oli otettu ikään kuin selfietä.

Klaus Ristola oli itse Kauppiaskadulla nostamassa rahaa pankkiautomaatista, kun tapahtumat alkoivat Kauppatorilla. 

Ristola kertoo Ylelle, että näki kuinka torilla joukko ihmisiä, niin suomalaisia kuin maahanmuuttajataustaisia, oli lähtenyt puukottajan perään yrittäen pysäyttää tätä.

Hän itsekin lähti pankkiautomaatilta juoksemaan kadulle yrittäen estää seuraavan puukotuksen.

– Olin kahden metrin päässä. Marokkolainen mies tuli rouvan luokse ja löi tätä suoraan edestä useita kertoja molemmilla veitsillä. Nainen otti taka-askeleita. Mies huitaisi sivuliikkeellä uudelleen naisen suuntaan. En tiedä, yrittikö hän lyödä naista päähän vai minua, joka olin aivan naisen takana, Ristola kertoo Ylelle.

Kauppiaskadulla puukotettua uhria Ristola kuvailee pieneksi ja hennoksi rouvaksi, jota eräs auttamaan tullut nainen piti sylissään kadulla. Ristola uskoo, että nainen kuoli paikan päällä, koska tämä sulki silmänsä ennen ensihoidon saapumista.

Julkisuuteen annettujen tietojen mukaan ensimmäinen puukotuksen uhri, 31-vuotias nainen, kuoli Kauppatorilla, toinen iäkkäämpi nainen sairaalassa.

Ristola kertoo lisäksi, että kun nainen oli portailla tajuttomana tai kuolleena, oli tuntematon nuori nainen tullut ottamaan uhrista ja itsestään kuvia.

– Hän käänteli itseään niin, että se ruumis näkyi siinä takana. Minä olin niin hämmästynyt, etten saanut sanaakaan suustani. Kaiken tämän jälkeen kuvottavinta oli, että tämä nainen tuli ja otti selfien ruumiin kanssa, Ristola sanoo haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.