Turun parkkimittarihuijauksen valtava mittakaava tarkentui – KRP epäilee liki miljoonan kavaltamisesta

Keskusrikospoliisi epäilee, että Turun kaupungin pysäköintimittareista on kavallettu kymmenen vuoden aikana liki 900  000 euroa. KRP epäilee rikoksista kolmea Turun kaupungilla työskennellyttä ihmistä. 

Esitutkinnan perusteella epäillään, että kaksi Turun kaupungin palveluksessa ollutta henkilöä kavalsi työtehtäviensä aikana kolikoita pysäköintiautomaattien rahalippaista ja lukitusta keräysastiasta, johon lippaita päivän aikana tyhjennettiin.

Tilitysten perusteella rahavaroja on tilitetty päivässä jopa tuhansia euroja liian vähän.

Rahavaroja epäillään kavalletun vuosina 2007–2017 noin 875 000 euroa. Rikollisen toiminnan epäillään kuitenkin alkaneen jo 1990-luvulla, jolloin todellinen rikosvahingon määrä saattaa olla tätä suurempi, kertoo KRP tiedotteessa. 

Rahakoira löysi osan kolikoista

Kolmikkoa epäillään muun muassa törkeistä kavalluksista ja törkeästä varkaudesta. Tutkinnassa on tullut ilmi myös törkeitä rahanpesu- ja kätkemisrikoksia, joista poliisi epäilee yhteensä seitsemää ihmistä. Heidän epäillään häivyttäneen rahojen alkuperää tai piilotelleen rahoja.

KRP on saanut osan kolikoista takaisin kotietsintöjen yhteydessä. Etsinnöissä käytettiin apuna rahakoiraa.

Turun kaupunki on tehnyt asiasta sisäistä tarkastusta, jonka on määrä valmistua lähipäivinä. Lisäksi kaupunki on tilannut rahankäsittelyprosessista ulkoisen arvioinnin.

Kaupunki aloittaa ensi viikolla vastuuhenkilöiden kuulemiset. Niiden jälkeen kaupunginjohtaja Minna Arve aikoo päättää toimenpiteistä, joihin kaupunki ryhtyy.

Jutun yläosassa olevassa Rikospaikan jaksossa kerrotaan Turun röyhkeistä parkkirahavarkaista (juttu julkaistu 7.2.).

Lue myös:

    Uusimmat