Mainos

Turmalennolla oli mukana Puolan huippujohtoa

Länsi-Venäjällä Smolenskin lähellä maahansyöksyneen koneen kyydissä oli puolalaislehtien mukaan suuri joukko Puolan keskeistä johtoa.

Lennolla sai surmansa maan presidentin Lech Kaczynskin lisäksi hänen vaimonsa Maria sekä Puolan keskuspankin johtaja Slawomir Skrzypek. Vahvistamattomien tietojen mukaan lennolla oli myös varaulkoministeri Andrzei Kremer.

Puolalaislehti Wiadomoscin mukaan mukana oli myös Puolan entinen puolustusministeri ja presidenttiehdokas Jerzy Shmaydzinski, presidentin hallintojohtaja Wladyslaw Stasiak sekä Puolan armeijan henkilöstöjohtaja Franciszek Gagor.

Turmalennolle osallistui myös joukko Katynin verilöylyn uhrien omaisia. Presidentti Kaczynskin delegaatioineen oli tarkoitus osallistua Katynin joukkomurhan 70-vuotismuistotilaisuuteen. Neuvostojoukot surmasivat tuhansia puolalaisia upseereita ja intellektuelleja Katynin metsässä Smolenskin lähellä vuonna 1940.

Puolan entinen presidentti Lech Walesa kuvaili lentoturmaa "mahdottomaksi käsittää".

- Neuvostojoukot surmasivat puolalaista eliittiä Katynissa 70 vuotta sitten. Tänään puolalaista eliittiä kuoli, kun he olivat matkalla kunnioittamaan siellä surmansa saaneita maanmiehiään, liikuttunut Walesa sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Katso Mirja Sipisen juttu Moskovasta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.