Mainos

Turkulaisen vanhainkodin ensimmäinen MRSA-tapaus huomattiin jo kesällä

Ensimmäinen MRSA-bakteeritartunta eli sairaalabakteeri Turun kaupungin Kerttulin vanhainkodin osasto 3:n asukkaalta löydettiin jo kesällä.

Viimeisin, viides tartunta paljastui muutama viikko sitten, kertoo tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Jane Marttila.  

– Uusia tartuntatapauksia ei ole ilmennyt, eikä uusia näytteitä ole otettu.  

Bakteeri ei ole aiheuttanut asukkaille tulehduksia tai sairautta, vaan tartunnat löydettiin seulontatutkimuksissa. Marttilan mukaan kaikki osaston asukkaat on merkitty bakteerin varalta potilastietojärjestelmään, jos he joutuvat esimerkiksi leikkaukseen. Merkinnän ansiosta MRSA-bakteerin hoitoon osataan varautua ja estää sen leviäminen. Marttila kertoo, että sairaalabakteerin oireita voidaan hoitaa antibiooteilla, mutta itse bakteeria ei lähdetä nujertamaan hengiltä.  

– Antibioottihoito on nykykäsityksen mukaan raju hoito, joka vaikuttaa koko elimistöön. Yleensä bakteerin kantajia ei lähdetä hoitamaan asiassa, joka sinällään ei ole sairaus, Marttila jatkaa.  

MRSA:lla tarkoitetaan antibiooteille vastustuskykyisiä Staphylococcus aureus -bakteereja. Suurin osa stafylokokkien aiheuttamista infektioista on lieviä, mutta ne voivat aiheuttaa myös vakavia infektioita, kuten leikkaushaavojen tulehtumisen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.