HS: 16 ihmiseltä löytynyt sairaalabakteeria, johon antibiootti ei tepsi – kaikki tapaukset löytyneet hoivakodeista Hämeenlinnassa

8:32
Mitä virukset ja bakteerit tekevät? – asiantuntija avaa hyödyt ja haitat

Kahdesta hämeenlinnalaisesta hoitokodista on löytynyt Suomessa harvinaista antibiooteille vastustuskykyistä sairaalabakteeria, kertoo Helsingin Sanomat.

Bakteeria on löydetty yhteensä 16 ihmiseltä.

Helsingin Sanomien mukaan kyseessä on MRSA-bakteerikanta, joka on tärkeimmille antibiooteille vastustuskykyinen stafylokokki. Se luokitellaan keskivaikeaksi sairaalabakteeriksi.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Janne Mikkola kertoo lehdelle, että kolmella henkilöllä on ollut leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen yhteydessä ilmennyt haavainfektio. Pääosa tapauksista on lehden mukaan seulonnoissa löytyneitä oireettomia kantajia, joka ovat tavallista MRSA-epidemioissa.

Ensimmäisen kerran sama bakteerikanta todettiin hämeenlinnalaisessa Ilveskodissa reilu vuosi sitten ja tammikuussa kantaa löytyi Voutilakeskuksen Uppsalankaaren Lyhty-yksiköstä. Epidemiaa torjutaan nyt yhdessä Kanta-Hämeen keskussairaalan sairaalahygieniayksikön kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.