Mainos

Noin 20 Turun telakan työntekijän uskotaan saaneen pneumokokkibakteerin – Ylilääkäri: "Tapauksissa havaittiin sama yhteinen nimittäjä"

6:41

MTV Uutiset kertoi aiemmin Turun telakalla havaitusta pneumokokkibakteerista. Turun yliopistollisen keskussairaalan ylilääkäri Esa Rintala kertoo nyt, että tilanne on hallinnassa.

Rintalan mukaan asia havaittiin alkusyksystä.

– Yksittäisiä tapauksia kertyi vähitellen. Näissä havaittiin sitten yhteinen nimittäjä eli sama työpaikka, hän toteaa.

Pneumokokkibakteeri kuuluu ihmisen normaaliin bakteerikantaan, joka otollisissa olosuhteissa voi kuitenkin aiheuttaa hengitystieinfektioita, kuten esimerkiksi poskiontelontuloehduksia, keuhkokuumetta tai jopa verenmyrkytyksiä.

Tauti ei vaadi erikoistoimia

Telakalla sairastuneet ovat saaneet korkeakuumeisen keuhkokuumeen, jonka takia he ovat joutuneet sairaalahoitoon.

– Tämä bakteeri reagoi hyvin helposti antibiootteihin, ja niillä saadaan melko nopea vaste tähän infektioon. Potilaiden ei ole tarvinnut olla kovin kauan sairaalahoidossa, Rintala tähdentää.

Rintalan mukaan potilaiden sairaalahoitojaksot ovat kestäneet maksimissaan viikon, ja tällä hetkellä hoidettavina on enää kourallinen.

– Heidät hoidettiin normaalisti keuhko- ja sisätautiosastolla. Tämä tauti ei vaadi erikoistoimia.

Telakkatyöhön liittyvä epidemia on kuitenkin Rintalan mukaan harvinainen, vaikka epidemioita varsin usein muuten esiintyykin. Hän lisää, että epidemian puhkeamissyistä liikkuu vain arvailuja. Yksi syy voisi olla esimerkiksi metallipöly tai jokin muu epäpuhtaus työpaikalla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja