Mainos

Synnytysosastolta Turussa on löytynyt MRSA-bakteeritartuntoja

Turun yliopistollisen keskussairaalan synnytysvuodeosastolta on löytynyt antibiootille vastustuskykyistä MRSA-bakteeria. 

Kaikkiaan tapauksia on todettu viisi. Ensimmäinen tapaus löytyi maaliskuussa hoidetulta äidiltä. 

Sairaassa on aloitettu tehostettu siivous. Tilanteen vuoksi kyseisellä osastolla olevilta äideiltä ja lapsilta on otettu ja otetaan MRSA-näytteitä. 

Stafylokokkibakteeri sinällään on tavallinen ja sitä esiintyy ihmisellä normaalisti iholla, nielussa ja nenässä. Terveelle ihmiselle stafylokokeista ei yleensä ole haittaa. Suurin osa stafylokokki-infektioista on lieviä ja ne paranevat ilman antibioottikuureja, mutta bakteeri voi aiheuttaa myös vakavia seurauksia.  

Antibioottia vastustava kanta on yleistynyt kaikkialla maailmassa ja näin ollen myös Suomessa. MRSA-bakteeria voi olla täysin terveilläkin ihmisillä. 

Viime syksynä Helsingissä Töölön sairaalassa löytyi MRSA-tartuntoja. Niin ikään viime syksynsä MRSA:n kantajia löytyi Turusta Kerttulin vanhainkodista seulontatutkimuksissa. 

Tyksistä kerrotaan, että siellä ei ole todettu vuosiin MRSA:n aiheuttamia epidemioita. 

Tartunnalta voi suojautua samoin kuin muilta tartuntataudeilta eli pesemällä käsiä huolellisesti etenkin ennen ruokailua ja wc-käyntien yhteydessä, sillä MRSA leviää käsien välityksellä. 

Suomessa todetaan vuosittain toistatuhatta uutta MRSA-tartuntaa. Suomen tilanne kansainvälisesti vertailtuna on yhä hyvä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.