Turku Energia tyrmää hallituksen hätärahoituksen ehdot: "Eihän kukaan siihen tarraa, jos ei ole ihan pakko"

Turku Energia pitää energiayhtiöiden hätärahapaketin ehtoja kovina, eikä aio sitä käyttää –"Se on viimeinen hätävara" 2:37
Turku Energia pitää energiayhtiöiden hätärahapaketin ehtoja kovina, eikä aio sitä käyttää – "Se on viimeinen hätävara"

Turku Energia pitää hallituksen hätärahoituspaketin ehtoja niin kovina, että yksikään yritys ei rahoitukseen tartu kuin aivan viimeisenä keinona.

Hallitus esitti energiayhtiöille viime viikolla 10 miljardin euron laina- ja takausohjelmaa. 

– Turku Energialla sille ei ole tarvetta. Jos jollain muulla markkinatoimijalla sille on tarvetta, niin toki heille on hyvä, että se on olemassa. Se on sellainen viimeinen hätävara. Siitä täytyy maksaa yli 10 prosentin korkoa. Eihän kukaan siihen tarraa kiinni, jos ei ole ihan pakko, sanoo Turku Energian toimitusjohtaja Timo Honkanen.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) on vedonnut sähköyhtiöihin, että ongelmiin joutuvat asiakkaat voisivat saada pidempiä maksuaikoja sähkölaskuilleen.

Moni sähköyhtiö pyrkiikin nyt vastaamaan parhaansa mukaan ministerin toiveeseen.

Turku Energia ilmoitti viime viikolla, että yhtiöllä ei ole varaa pidentää maksuaikoja, kun MTV Uutiset kysyi asiasta.

– Kyllä tuleva talvi tulee olemaan aika raakaa katsottavaa. Hinnat tulee olemaan kovia ja ihmisillä ihan aidosti hätä sähkölaskujen kanssa. Kaikki myötätunto heidän puolellaan, Honkanen sanoo.

– Tähän haasteeseen täytyy löytää asiakkaiden kanssa yhdessä, alana yhdessä ja koko yhteiskuntana ratkaisu.

Vasta tulevat viikot ja kuukaudet näyttävät sen, kuinka syvään energiakriisiin Euroopassa lopulta ajaudutaan. Energiayhtiöille arvaamaton tilanne on äärimmäisen vaikea.

– Energiasta on pulaa ja se on todella kallista. Nyt jos koskaan on aika katsoa, miten pystyy itse vaikuttamaan omaan energiankäyttöön. Olen itsekin alkanut kotona sammuttelemaan valoja ohi kävellessä, jota aikaisemmin en ole tehnyt. Nyt kaikki teot ratkaisevat, Honkanen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat