Mainos

Turkissa voimakas maanjäristys – ihmiset ryntäsivät ulos rakennuksista

Voimakas maanjäristys on vavisuttanut Turkin länsirannikkoa ja Kreikan Lesboksen saarta. Järistys oli voimakkuudeltaan 6,3. Sitä seurasi useita jälkijäristyksiä.

Yhdysvaltojen geologisen tutkimuslaitoksen (USGS) mukaan järistyksen keskus on Egeanmerellä, Lesboksen saaren eteläpuolella. Maanjäristys tuntui myös voimakkaana Izmirin miljoonakaupungissa Turkissa.

Järistyksen kerrotaan tuntuneen myös Kreikan pääkaupungissa Ateenassa ja Istanbulissa Turkissa.

Lesboksen saarella sijaitsevan Plomarin kaupungin pormestari Manolis Armenakas sanoi ERT-televisiokanavalle, että useat talot ovat vaurioituneet järistyksissä.

AFP:n Izmirissä olevien toimittajien mukaan ihmiset ryntäsivät ulos rakennuksista. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita ihmisistä, jotka pakenivat taloista myös Kreikassa.

Tarkkoja tietoja tuhoista ei ollut heti saatavilla. Euroopan ja Välimeren alueen seismologisen keskuksen (EMSC) mukaan alueilta, joissa järistys on tuntunut, ei ole raportoitu vakavista vahingoista.

Maanjäristyksille altis alue

Pelkästään tänä vuonna Turkin länsirannikolla on sattunut useita maanjäristyksiä, joista voimakkain oli voimakkuudeltaan 5,5.

Vuonna 1999 Turkissa kuoli yli 17 000 ihmistä yhdessä maan tuhoisimmista järistyksistä. Järistyksen magnitudi oli 7.

Kreikka ja Turkki sijaitsevat alueella, missä tapahtuu vuosittain useita maanjäristyksiä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.