Turkin maanjäristyksessä kuollut ainakin 31 ihmistä – uhreja yritetään vielä pelastaa raunioista

Turkin perjantaisen maanjäristyksen kuolonuhrien määrä on noussut 31:een, maan viranomaiset kertoivat sunnuntaina. Yli 1 600 ihmistä loukkaantui järistyksessä.

Maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,8, ja se runteli pahimmin Elazigin maakunnassa sijaitsevaa Sivricen kaupunkia ja sen lähialueita maan länsiosissa.

Uhreja yritetään edelleen pelastaa, ja tähän mennessä runsaat 40 ihmistä on saatu kaivettua ulos raunioista elossa. Lähes 80 rakennusta romahti ja sadat vaurioituivat pahasti järistyksessä Elazigin ja Malatyan alueilla.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan lupasi lauantaina, että maan asumisjärjestelyistä vastaava toimisto varmistaa, ettei yksikään maanjäristyksen uhreista jää ilman kotia.

Istanbul ei kestäisi järistystä

Maanjäristystä seurasi lukuisia jälkijäristyksiä. Viranomaisten mukaan niistä kymmenen oli voimakkuudeltaan yli neljän.

Turkki sijaitsee mannerlaattojen saumakohdassa, ja siellä koetaan usein maanjäristyksiä. Vuonna 1999 Länsi-Turkin Izmitissä tapahtunut maanjäristys surmasi yli 17 000 ihmistä ja aiheutti pahoja tuhoja muun muassa Turkin suurimmassa kaupungissa Istanbulissa.

Asiantuntijat ovat jo pitkään varoittaneet uuden ja mahdollisesti tuhoisan maanjäristyksen riskistä Istanbulissa. Asiantuntijat ovat arvioineet, että kaupungissa on yhä monia rakennuksia, jotka eivät tule kestämään maanjäristystä. Syynä tähän on muun muassa laiton rakentaminen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja