Kreetalle iski voimakas maanjäristys – ihmisiä jäi jumiin vahingoittuneisiin rakennuksiin

Kreetan saarelle eteläisessä Kreikassa on iskenyt voimakas maanjäristys. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. 

Maanjäristys on Ateenan geodynaamisen instituutin mukaan voimakkuudeltaan 5.8 magnitudia. Se tarkoittaa magnitudien asteikolla keskinkertaista maanjäristystä. Instituutin mukaan järistys ajoi ihmisiä kodeistaan ja rakennuksista ulos. 

Aiemmin  Euroopan ja Välimeren seismologinen keskus (EMSC) kertoi maanjäristyksen olleen voimakkuudeltaan 6.5 magnitudia, mikä tarkoittaa magnitudien asteikolla voimakasta maanjäristystä. Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen (USGS) mittauksen mukaan järistys oli 6.0 magnitudia. 

Järistys tapahtui seismilogisen keskuksen mukaan kahden kilometrin syvyydessä. 

Puolestaan Ateenan geodynaamisen instituutin mukaan maanjäristys tapahtui 23 kilometrin päässä Arvin kaupungista kymmenen kilometrin syvyydessä.

Loukkoon jääneitä 

Viranomaisten mukaan raportoituja loukkaantumisia ei ole, mutta kaksi ihmistä jäivät loukkoon järistyksessä vahingoittuneisiin rakennuksiin. 

Arkalohorin kylän pormestari kertoi Skai TV:lle, että kaksi kirkkoa ja muita rakennuksia kylässä vahingoittui järistyksessä ja kaksi ihmistä jäi jumiin. Toinen jäi jumiin kirkkoon, jonka kupoli sortui. Toinen henkilö jäi jumiin kotiinsa. 

Yksi maanjäristyksen todistanut henkilö kertoi järistyksestä seismologiselle keskukselle, ja sanoi järistyksen olleen todella voimakas ja sen aikana oli kuulunut surinaa. 

Independentin mukaan hän oli vajaan 18 kilometrin päässä episentristä, eli maanjäristyksen keskuksesta.

Todistajan mukaan järistys kesti useiden minuuttien ajan ja rakennus, jossa hän oli, oli tärissyt.

Voimakas maanjäristys vavisutti rakennuksia Kreetalla – katso video!

Oletko Kreetalla, ja tunsitko maanjäristyksen? Ota yhteyttä MTV Uutisiin sähköpostitse tai Whatsappilla. 

Lue myös:

    Uusimmat