Turkissa ammuttu kahta ruotsalaista, joilla on läheiset siteet rikollispomo "Kurdikettuun"

Ampumisen uhreilla kerrotaan olevan yhteyksiä pahamaineisen "Kurdiketun" oikeaan käteen.

Turkissa on ammuttu kahta ruotsalaista, jotka on yhdistetty ruotsalaiseen jengirikollisuuteen, kertovat muun muassa ruotsalaiset SVT ja Expressen

Yhden ammutuista kerrotaan kuolleen, kun taas toinen sai osuman jalkaansa ja jäi henkiin.

Turkkilaismedia TRT Haber kirjoittaa SVT:n mukaan, että kolmen epäillyn on nähty pakenevan paikalta. Expressenin mukaan turkkilainen uutistoimisto DHA kertoo ampumisen tapahtuneen kahvilassa Istanbulin pohjoisosassa sijaitsevassa Sariyerissa myöhään sunnuntai-iltana paikallista aikaa.

Viranomaiset löysivät Expressenin mukaan paikan päältä ampuma-aseen ja kahdeksan hylsyä. DHA:n mukaan on epäselvää, mistä yhteenotto oli saanut alkunsa.

Surmansa saanut mies on tiettävästi johtohahmo niin sanotussa Zero-verkostossa, joka on Tukholman eteläpuolella Jordbrossa toimiva rikollisjengi. Kummallakin ampumisen kohteeksi joutuneella kerrotaan olevan myös läheisiä yhteyksiä ruotsalaiseen jengipomoon Ismail Abdoon.

SVT: Ampumisella merkittävät seuraukset

Abdoa on puolestaan kuvailtu rikollispomo Rawa Majidin oikeaksi kädeksi. Myös "Kurdikettuna" tunnettu Majid on johtanut niin kutsuttua Foxtrot-ryhmää.

Ruotsalaismediat kirjoittivat viime vuonna lokakuussa, että Majid oli väitetysti otettu kiinni Iranissa. Marraskuussa viranomaiset kuitenkin kertoivat tiedotusvälineille, ettei heillä ole tietoa Majidin tarkasta olinpaikasta.

Ruotsissa on viime kuukausina tapahtunut monia jengiväkivaltaan linkittyviä ampumisia ja räjähdyksiä. Tiettävästi valtaosa väkivallanteoista liittyy rikollisverkosto Foxtrotin sisäisiin välienselvittelyihin.

– Nämä ihmiset ovat lähellä Ismail Abdoa, ja tällä ammuskelulla on mittavat seuraukset, arvioi SVT:n toimittaja Diamant Salihu.

Lue myös:

    Uusimmat