Turistien erikoisimmat pidätykset maailmalla

Kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin näyttää keskisormea tai riisuutuu bikinisilleen maailmalla. Lue, millaisissa tilanteissa turistit ovat joutuneet pidätetyiksi kesken lomansa.

Kansainvälinen käsimerkki

Brittituristi Paul Anthony ajautui sanaharkkaan Dubain lentokenttävirkailijan kanssa, kun tämä ei antanut lupaa käyttää asiakaspalvelupisteen puhelinta. Suivaantunut mies nosti keskisormensa suoraan virkailijan kasvojen eteen kollegoiden todistaessa tilannetta vierestä.

Virkailija kutsui paikalle poliisin, joka pidätti Anthonyn. Hän joutui viettämään kolme päivää vankilassa Dubaissa kunnes pääsi vapaaksi takuita vastaan. Miestä uhkaa nyt kahden kuukauden vankeus ja maastakarkoitus.

Bikineissä Dubaissa

Paikallinen arabinainen huomautti Dubaissa naispuoliselle brittituristille, että tämän vaatetus on liian paljastava. Turisti ärsyyntyi kommentista siinä määrin, että riisuutui protestiksi keskellä kuuluisaa Dubai Mall -kauppakeskusta ja lähti kävelemään ympäriinsä pelkissä bikineissä.

Kauppakeskuksen turvahenkilöstö raivostui tempauksesta ja hälytti paikalle poliisin, joka pidätti naisen säädyttömästä toiminnasta.

Älä unohda tippiä!

John ja Pope Wagner joutuivat pidätetyksi Lehigh Pub -nimisessä ravintolassa Philadelphiassa, Yhdysvalloissa, koska pariskunta kieltäytyi maksamasta 18 prosentin tippiä 73 dollarin laskun päälle.

Wagnerit perustelivat toimintaansa sillä, että ruoka oli pahaa, palvelu huonoa ja että heidän täytyi hakea itse aterimet ja lautasliinat sekä odottaa ruokaa yli tunnin. Ravintolan johto myönsi, että ilta oli erittäin kiireinen, mutta kielsi muut syytökset. He totesivat, että 18 prosentin juomaraha on pakollinen, ja sen vuoksi poliisi pyydettiin paikalle.

Mattovaras tietämättään

Australialainen neljän lapsen äiti Annice Smoel pidätettiin Thaimaassa hänen yritettyään varastaa Phuketissa sijaitsevasta baarista maton. Smoelin lanko tarkensi myöhemmin, että hänen käsityksensä mukaan kyseessä oli riepu, jota käytetään läikkyneiden juomien kuivaamiseen.

Smoel istui vankilassa neljä yötä, kunnes pääsi takuita vastaan vapaaksi. Tässä vaiheessa naisen ystävä tunnusti laittaneensa "maton" tämän laukkuun vitsinä. Thai-viranomaiset eivät nähneet tempauksessa mitään koomista.

Pyyhevaras jäi nalkkiin

Naisturisti joutui oikeuden eteen Nigeriassa varastettuaan Transcorp Hilton Abuja -hotellista kaksi pyyhettä. Turvamies pysäytti naisen, kun hän oli poistumassa hotellista.

Oikeudenkäynnissä varkaalle annettiin kaksi vaihtoehtoa: joko maksaa 20 dollarin sakko tai viettää kolme kuukautta vankilassa. Nainen itse väitti, että laukku, josta pyyhkeet löytyivät, kuului hänen ystävälleen.

Kohtalokas vaatevalinta

Dubain tiukka lainsäädäntö voi koitua kohtaloksi siinäkin tapauksessa, ettei pukeutuminen ole liian paljastavaa. Libanonilainen turisti joutui pidätetyksi t-paidan vuoksi. Kyseessä oli Marc Jacobsin suunnittelema paita, johon on painettu alaston Victoria Beckham. Paidan teksti peittää juuri ja juuri mallin kriittiset paikat.

Väärä paitavalinta maksoi turistille kuukauden vankilatuomion.

Lähteet: www.journeyetc.com, www.thefreelibrary.com, www.nbcphiladelphia.com, www.thesun.co.uk, www.theage.com.aum, www.jaunted.com

Kuvat: Colourbox.com

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja