Tuottaja vahvistaa: Bowie jätti uudella levyllään jäähyväiset faneilleen

Eilen sunnuntaina 10.1. menehtyneen David Bowien viimeinen levy Blackstar on tarkasti suunniteltu kokonaisuus, jolla Bowie kertoo matkastaan kohti kuolemaa ja hyvästelee faninsa. 

Rocklegenda David Bowie on kuollut 2:45

David Bowien fanit ympäri maailman ovat joutuneet vastaanottamaan suru-uutisen: Ikonien ja ainutkertainen tähti on poistunut keskuudestamme sunnuntaina 10. tammikuuta 2016. 

Bowie sairasti 18 kuukautta syöpää, joka lopulta nujersi hänet. Tieto syövästä ei vuotanut julkisuuteen ennen hänen kuolemaansa.

Ainutlaatuinen mies jätti niin ikään ainutlaatuiset jäähyväiset faneilleen uuden levyn muodossa. Levyn tuottaja Tony Visconti vahvistaa Facebookissa, että vain kaksi päivää ennen miehen kuolemaa julkaistu Blackstar on tarkasti ajoitettu ja suunniteltu läksiäislahja Bowien faneille.

– Hänen kuolemansa ei eroa hänen elämästään – se on taidetta. Hän teki Blackstarin meille läksiäislahjaksi, Visconti kirjoittaa.

– Hän oli ainutlaatuinen mies täynnä rakkautta ja elämää. Hän tulee aina olemaan kanssamme.


Blackstar äänitettiin kolmessa osassa vuoden 2015 alussa. Vasta hänen kuolemansa jälkeen selvisi, että Bowie ja hänen läheisensä suunnittelivat, että levy julkaistaan vasta tähden elämän viimeisillä hetkillä. 

Yhtenä esimerkkinä jäähyväisistä toimi levyn kappale Lazarus. Rauhallisen kappaleen alkusanat ovat kylmäävät. Videolla silmät peitettyinä nähtävä mies tuntuu laulavan elämästään haudan takaa.

– Katso tänne, olen taivaassa. Minulla on arpia, joita ei voi nähdä. Minulla on draamaa, jota ei voi varastaa. Kaikki tuntevat minut nyt. Katso tänne, olen vaarassa. Minulla ei ole enää mitään menetettävää, mies laulaa videolla.

Lähde: Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat