David Bowien yllättävästä kuolemasta jo vuosi – tähti salasi sairautensa loppuun asti

Vuosi sitten syöpään menehtynyt David Bowie poseerasi parrasvaloissa vain muutama viikko ennen kuolemaansa.

Legendaarinen muusikko, näyttelijä ja taiteilija David Bowie menehtyi syöpään tasan vuosi sitten, sunnuntaina 10. tammikuuta 2016. Bowie oli kuollessaan 69-vuotias.

Bowie ei ollut kertonut syöpätaistelustaan julkisuudessa. Miehen edustaja kertoi medialle tähden menehtyneen rauhallisissa oloissa perheensä ympäröimänä. Laulaja sairastui syöpään 18 kuukautta ennen kuolemaansa.

Tähti nähtiin sairaudestaan huolimatta julkisuudessa vain viikkoja ennen kuolemaansa. Bowie näyttäytyi viimeisiä kertoja julkisesti joulukuussa, jolloin hän osallistui Lazarus-musikaalinsa ensi-iltaan New Yorkissa yhdessä vaimonsa Imanin kanssa.

Hoikassa kunnossa ollut muusikkolegenda jaksoi hymyillä ja jakaa nimikirjoituksia faneilleen.

Katso otsikon alla viimeisiä kuvia David Bowiesta joulukuulta 2015.

Bowie ei taistellut pelkkää maksasyöpää vastaan.

Syksyllä 2015 julkaistun David Bowien elämäkerran Bowie: The Biography kirjoittanut Wendy Leigh kertoi laulajan saaneen viimeisinä vuosinaan peräti kuusi sydänkohtausta. Hän kertoi Daily Mailin artikkelissa saaneensa tiedon Bowien lähipiiriin kuuluvalta henkilöltä.

Bowien tiedettiin kärsineen sydänongelmista jo vuonna 2004, jolloin hän esiintyi viimeisen kerran Suomessa, Seinäjoen Provinssirockissa. Pian Suomen-esiintymisen jälkeen hän keskeytti kiertueensa ja joutui sydänleikkaukseen.

Laulajan viimeisen, vain pari päivää ennen Bowien kuolemaa julkaistun Blackstar-levyn tuottaja Tony Visconti vahvisti Facebookissa, että levy oli tarkasti ajoitettu ja suunniteltu läksiäislahja Bowien faneille.

– Hänen kuolemansa ei eroa hänen elämästään – se on taidetta. Hän teki Blackstarin meille läksiäislahjaksi, Visconti kirjoitti.

– Hän oli ainutlaatuinen mies täynnä rakkautta ja elämää. Hän tulee aina olemaan kanssamme.


Blackstar äänitettiin kolmessa osassa vuoden 2015 alussa. Vasta laulajan kuoleman jälkeen selvisi, että Bowie ja hänen läheisensä suunnittelivat, että levy julkaistaan vasta tähden elämän viimeisillä hetkillä.

Albumi julkaistiin kaksi päivää ennen laulajan kuolemaa, hänen 69-vuotissyntymäpäivänään.

Katso alla Bowie-aiheisia videoita.

Rocklegenda David Bowie on kuollut 2:45

Bowie sai oman tähtensä Hollywoodin Walk of Fame -kadulle 1997 0:42




Lue myös:

    Uusimmat