Bowie ei taistellut pelkkää syöpää vastaan – sai kuusi sydänkohtausta

David Bowie sairasti 18 kuukautta syöpää, mutta mies sai viime vuosina myös useita sydänkohtauksia.

Viime sunnuntaina kuollut David Bowie ei taistellut pelkkää maksasyöpää vastaan.

Syksyllä 2015 julkaistun Bowien elämäkerran Bowie: The Biography kirjoittanut Wendy Leigh kertoo laulajan saaneen viimeisinä vuosina peräti kuusi sydänkohtausta. Hän kertoo Daily Mailin artikkelissa saaneensa tiedon Bowien lähipiiriin kuuluvalta henkilöltä.

Bowien tiedetään kärsineen sydänongelmista jo vuonna 2004, jolloin hän esiintyi viimeisen kerran Suomessa, Seinäjoen Provinssirockissa. Pian Suomen-esiintymisen jälkeen hän keskeytti kiertueensa ja joutui sydänleikkaukseen.

Bowie sairasti 18 kuukautta syöpää, joka lopulta nujersi hänet. Tieto syövästä pysyi salassa hänen kuolemaansa asti.

Laulajan viimeisen, vain pari päivää ennen Bowien kuolemaa julkaistun Blackstar-levyn tuottaja Tony Visconti vahvistaa Facebookissa, että levy on tarkasti ajoitettu ja suunniteltu läksiäislahja Bowien faneille.

– Hänen kuolemansa ei eroa hänen elämästään – se on taidetta. Hän teki Blackstarin meille läksiäislahjaksi, Visconti kirjoittaa.

– Hän oli ainutlaatuinen mies täynnä rakkautta ja elämää. Hän tulee aina olemaan kanssamme.


Blackstar äänitettiin kolmessa osassa vuoden 2015 alussa. Vasta laulajan kuoleman jälkeen selvisi, että Bowie ja hänen läheisensä suunnittelivat, että levy julkaistaan vasta tähden elämän viimeisillä hetkillä.

Katso alta Huomenta Suomen videoklipit, joissa Hector ja Bowien fanit puhuvat Bowien kuolemasta!


Bowien fanit: Tuntuu kuin ystävä olisi lähtenyt 15:24

Lue myös:

    Uusimmat